• 瀏覽: 9,378
  • 回覆: 68
本來明報繼承毒果路線,好彩有國安法壓住,佢先有少少收斂。

黃屍=智障=不意外

定義毒果為恐怖主義組織唔過份。

引用:
原帖由 lung007 於 2022-12-7 07:26 發表

廿幾年前陳健康事件就係開始,賤狗文化就係腦癌黎引入,呢條打靶毒害咗兩代香港人,真係不得好死。
宜家好多人唔知陳健康單野,就算講出嚟果班洗咗腦嘅人都唔會信,真係鄧佢哋可憐

引用:
原帖由 無名氏X 於 2022-12-7 06:17 發表
你不滿政府,跟住去刺傷警員,之後自己無埋條命,咁究竟你想表達d咩呢?有無黃撚可以代答,等人可以學下咩係所謂偉大嘅理想?
又或者,你地出來破壞社會,又話要攬炒又話要反抗,結果換左一條國安法,咁你地其實搞咁多野,係為左爭取d咩呢?
哦。。個犯自殺死咗?

中了早期文宣,不止廿幾歲, 幾拾歲都有一批人。。中西醫亦無藥可根治, 要一代人時間。

引用:
原帖由 chriswong1010 於 2022-12-7 06:18 發表
又係你呀毒果
@生果轉貼員
呢條正宗狗賊

黃畜壞腦又一實證

好彩毒果收左皮,唔係仲會毒害幾多無腦人

引用:
原帖由 無名氏X 於 2022-12-7 06:17 發表
你不滿政府,跟住去刺傷警員,之後自己無埋條命,咁究竟你想表達d咩呢?有無黃撚可以代答,等人可以學下咩係所謂偉大嘅理想?
又或者,你地出來破壞社會,又話要攬炒又話要反抗,結果換左一條國安法,咁你地其實搞咁多野,係為左爭取d咩呢?
佢哋答唔到你呢條問題㗎。因為佢哋心知佢哋嘅行為係錯,雖然佢哋心有不甘。你睇佢哋依家好多曱甴被判入獄都冇回就知。只能做一D小學雞行為,搞國歌,就知!

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-12-7 00:42 發表
大公文匯全媒體報道:銅鑼灣去年7月1日晚上發生孤狼刺警案,50歲男子梁健輝在崇光百貨外持刀刺向一名28歲男警,然後再用刀刺向自己的胸口自殺。案件的死因研訊早前展開,警方披露早前在嫌犯家中搜獲大量《蘋果日報》,包括大量有關修例風波和香港國安法罪行及起訴的剪報,還有一些「煽暴」文宣的單張,並製成私人筆記,可見嫌犯是「毒果」忠實粉絲,被《蘋果日報》一直發布的灌輸抹黑謊言、煽動反政府仇恨、鼓吹違法仇警報導 ...
毒果害人不淺。

引用:
原帖由 hwwong 於 7-12-2022 00:42 發表
大公文匯全媒體報道:銅鑼灣去年7月1日晚上發生孤狼刺警案,50歲男子梁健輝在崇光百貨外持刀刺向一名28歲男警,然後再用刀刺向自己的胸口自殺。案件的死因研訊早前展開,警方披露早前在嫌犯家中搜獲大量《蘋果日報》,包括大量有關修例風波和香港國安法罪行及起訴的剪報,還有一些「煽暴」文宣的單張,並製成私人筆記,可見嫌犯是「毒果」忠實粉絲,被《蘋果日報》一直發布的灌輸抹黑謊言、煽動反政府仇恨、鼓吹違法仇警報導 ...
咁恐怖!?

Apple睇得多真係會變白痴

嫌犯梁健輝的兄長表示,其為人內向軟弱,最容易受到《蘋果日報》 洗腦式攻勢影響誤導,從而踏上不歸路。

兄長會咁講?
點解其他報紙無咁講?
係咪法庭作供時講?
唔係的話大公文匯同毒果都無咩分別一樣係洗腦報紙

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-12-7 00:42 發表
人黃,腦幹死亡

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]