• 瀏覽: 18,612
  • 回覆: 170
+4
立法會保安事務委員會今日(6日)召開會議。會上多位議員關注到早前的東南亞騙案情況,其中選委界吳傑莊問到,持有BN(O)護照的港人在外地遇上困難

我相信英國一定會睇住拎住本爛鬼BNO既趴街黃甴

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/844162/港府不承認bno護照-鄧炳強喊話-海外出事搵自己國家幫忙

自己嘅國家咪中華人民共和國咯
BN(O)身份係中、英兩國協議出嚟嘅產物
中國政府曾多次指出持BN(O)護照嘅香港人係中國公民

應該是吹下風,
嚇九班黃絲夢倫

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-6 18:14 發表
BN(O)身份係中、英兩國協議出嚟嘅產物,
又真係第一次聽到

譚豬珠鳩吹有BNO可以參選人大喎, 咁即係點.
是否又要提請人大恤髮???

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-12-6 18:19 發表

又真係第一次聽到
咁你都好孤陋寡聞喎

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-6 18:14 發表
邊個俾護照你. 就搵番邊個啦.
BNO 香港政府又無收你錢,

幫你係人情, 唔幫係道理.
合資格既, 可以申請特區護照, 用特區護照入境當地國家.

引用:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210130/mobile/bkn-20210130011523557-0130_00822_001.html

中國政府不再承認BNO 英外交部︰失望但不驚訝。

請不要放出假資訊!

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-12-6 18:19 發表

又真係第一次聽到
其實你係咪香港人嚟㗎?

引用:
原帖由 dtw 於 2022-12-6 18:24 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210130/mobile/bkn-20210130011523557-0130_00822_001.html

中國政府不再承認BNO 英外交部︰失望但不驚訝。

請不要放出假資訊!
不承認BN(O)護照同不承認BN(O)身份唔係同一回事喎

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-6 18:25 發表

不承認BN(O)護照同不承認BN(O)身份唔係同一回事喎
中國不承認BNO。持有BNO人士應該去找該護照國。

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-12-6 18:23 發表

邊個俾護照你. 就搵番邊個啦.
BNO 香港政府又無收你錢,

幫你係人情, 唔幫係道理.
合資格既, 可以申請特區護照, 用特區護照入境當地國家.
其實係中國政府畀嘅
無中國政府批准
英國政府點有法定權力出BN(O)
仲講明BN(O)身份人士有香港永久居留權

引用:
原帖由 dtw 於 2022-12-6 18:29 發表

中國不承認BNO。持有BNO人士應該去找該護照國。
你呢啲法盲
同你拗都無謂

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-6 18:23 發表

咁你都好孤陋寡聞喎
咁我真係第一次聽到BNO係協議產生出來,
咁其實係幾時由中英兩國協議呢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]