• 瀏覽: 18,696
  • 回覆: 170
+4
引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-6 18:29 發表

其實係中國政府畀嘅
無中國政府批准
英國政府點有法定權力出BN(O)
仲講明BN(O)身份人士有香港永久居留權
吹得就吹.
你申請BNO 有冇通知中國?
無既話佢點批

BNO 寫明話係英國國民. 出事然後去搵中國幫手.

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-6 18:14 發表
自己嘅國家咪中華人民共和國咯
BN(O)身份係中、英兩國協議出嚟嘅產物
中國政府曾多次指出持BN(O)護照嘅香港人係中國公民
咁宜家咪講唔再承認囉,第時係外面用本爛鬼BNO又出左事咪話政府無講過

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-6 18:25 發表

不承認BN(O)護照同不承認BN(O)身份唔係同一回事喎
中國從來無話唔承認持有香港居民身份証嘅居民,
只不過中國應該從未跟英國有協議出一本BNO護照

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-6 18:24 發表

其實你係咪香港人嚟㗎?
我攞第一本護照係去柏景臺攞,
你知唔知柏景臺係邊呀?

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-6 18:14 發表
哈, 但班BNO人唔認自己係中國人呵.

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-12-6 18:34 發表

中國從來無話唔承認持有香港居民身份証嘅居民,
只不過中國應該從未跟英國有協議出一本BNO護照
因為哩個世界有D國家係容易多國藉.
如果多國藉人士, 去其他國家, 受邊國保護, 係跟據佢用咩護照入境.

BNO人用BNO 入境. 理論上中國係唔可以插手.

引用:
唔識歷史都上網查下先啦!

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-6 18:25 發表

不承認BN(O)護照同不承認BN(O)身份唔係同一回事喎
政府一早講咗 BN(O)不能用作身份証明

現在手持BNO的港人外遊, 等同背叛中國的走狗, 在外被打死都不要怨了

引用:
佢未訓醒

引用:
訓撚醒未?

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-12-6 18:20 發表
譚豬珠鳩吹有BNO可以參選人大喎, 咁即係點.
是否又要提請人大恤髮???
BNO喺英國嘅產物, 與持有人是否中國公民無關

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-6 18:29 發表

其實係中國政府畀嘅
無中國政府批准
英國政府點有法定權力出BN(O)
仲講明BN(O)身份人士有香港永久居留權
你真係戇鳩唔係扮
BNO與我們中國政府無關
香港永久居留權與BNO無關

明撚白未

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-12-6 18:40 發表

因為哩個世界有D國家係容易多國藉.
如果多國藉人士, 去其他國家, 受邊國保護, 係跟據佢用咩護照入境.

BNO人用BNO 入境. 理論上中國係唔可以插手.
你用乜野護照、真或假嘅護照入中國境, 中國都有權插手

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-12-6 18:36 發表

我攞第一本護照係去柏景臺攞,
你知唔知柏景臺係邊呀?
相信唔知

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]