• 瀏覽: 80,571
  • 回覆: 395
  • 追帖: 1
+5
醫院管理局女高層與夫婿男醫生今年4月涉嫌於黃埔超市偷竊逾1,600元食品,他們同否認一項盜竊罪,案件今於九龍城裁判法院開審。超市保安...

讀咁多書,而且係高層搵錢唔少竟然咁 cheap 去高買,食屎夫婦

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2390813/即時-港聞-醫管局女高層與醫生夫涉偷逾1-600元食品案開審-裁判官觀片段指被告非掃描所有貨品

平野就掃, 貴野就唔掃, 博大霧真係CHEAP.......... 唔知會判咩刑

引用:
原帖由 touya08 於 2022-12-6 16:53 發表
平野就掃, 貴野就唔掃, 博大霧真係CHEAP.......... 唔知會判咩刑
人渣夫婦

引用:
原帖由 touya08 於 2022-12-6 16:53 發表
睇咩官啦,總會有機會出現,一時貪玩、一時忘記、一時on9、一時手抽根之類代為解脫嘅判詞

又高薪又咁多潛福利都仲咁貪心

CCTV is watching you 有職員睇實CCTV 仲有錄影 你兩條友唔係唔知吓話 

若真嘅好似真係好cheap。
如果罪成留案底
醫生會唔會被釘牌?

引用:
可能有前科無當場拉 好狼死一次就偷逾1,600元 經理等你出沒好耐

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-12-6 18:10 發表
若真嘅好似真係好cheap。
如果罪成留案底
醫生會唔會被釘牌?
性罪行都係停牌 最多顧主炒 不過自己走機會最大

兩條友去黃河沖涼

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-12-6 18:13 發表

性罪行都係停牌 最多顧主炒 不過自己走機會最大
法定機構人員被定罪
聽講一定會被炒
佢哋若無被釘牌
私人執業問題應該都唔大
做醫生真好
衰完呢啲實際損失都好manageable。

超市保安員供稱,在自助收費機附近留意到兩名被告購買的貨品數量多而且價值不菲,判斷「容易有啲事情發生」,而當中確實有一盒海膽無掃描條碼。他尾隨二人離開並要求出示單據核對,發現其中10件貨品尚未付款。

貪貪貪

引用:
原帖由 fufuck 於 2022-12-6 18:54 發表
貪貪貪

陳慧嫻.貪貪貪

https://www.youtube.com/watch?v=eMsmyLrJwSg

應該慣竊犯 , 
有一次成功就會上癮
今次挑戰AEON 底線失敗姐!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]