• 瀏覽: 80,827
  • 回覆: 395
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-12-6 16:50 發表
醫院管理局女高層與夫婿男醫生今年4月涉嫌於黃埔超市偷竊逾1,600元食品,他們同否認一項盜竊罪,案件今於九龍城裁判法院開審。超市保安...

讀咁多書,而且係高層搵錢唔少竟然咁 cheap 去高 ...
如果你買一件貨,卻反覆掃10次條碼,
又把優品360的貨品, 用來順手掃一掃AEON的條碼機, 想知AEON有無得賣,
便裝職員和閉路電視會不會睇到你畀多咗錢 ?

有cctv見到無掃瞄十件貨,肯定慣犯,要判監

引用:
原帖由 siutatbo 於 2022-12-6 17:55 發表

睇咩官啦,總會有機會出現,一時貪玩、一時忘記、一時on9、一時手抽根之類代為解脫嘅判詞
唱返首鐵窗淚先

唔明點解雙方都是被告,正常只有負責付款才是高賣者,我平時都成日和朋友去超市,佢自己唔埋單又關我事?

引用:
原帖由 boss.tseung 於 2022-12-6 16:50 發表
醫院管理局女高層與夫婿男醫生今年4月涉嫌於黃埔超市偷竊逾1,600元食品,他們同否認一項盜竊罪,案件今於九龍城裁判法院開審。超市保安...

讀咁多書,而且係高層搵錢唔少竟然咁 cheap 去高 ...
兩公婆加埋幾十萬一個月都要偷千零蚊食物,高等港人窮得只剩下錢

引用:
原帖由 天下唯一 於 2022-12-6 20:47 發表
唔明點解雙方都是被告,正常只有負責付款才是高賣者,我平時都成日和朋友去超市,佢自己唔埋單又關我事?
明顯係cctv拍到兩人一齊犯案啦

相信係慣犯, 每次買大量貨品, 平嘅就掃, 貴嘅放入袋, 上得山多終遇虎!  

可以轉行

引用:
原帖由 天下唯一 於 2022-12-6 20:47 發表
大把有錢人去偷去搶, 你睇下鄭若驊老公, 一次過被人罰咗幾憶!

引用:
原帖由 劍廿一 於 2022-12-6 20:44 發表

唱返首鐵窗淚先
高買案例好似九成九判罰錢

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-12-6 17:58 發表
又高薪又咁多潛福利都仲咁貪心
大小都貪,香港黑醫護特色

食得禾米多囉

引用:

個女人咁索,浪費晒

其實請個行為學心理學專家, 細心睇下段片, 應該有D把握知道佢地有無心犯案的.

如果佢地有計劃犯案, 個過程應該會影到佢地眉來眼去, 左顧右盼的.

是否一時疏忽, 或當時心不在焉, 睇條片應可知一二

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]