• 瀏覽: 33,541
  • 回覆: 242
+5
引用:
原帖由 太卷之王 於 2022-12-6 18:36 發表

印度同美國聯合軍演
印度會吾會同中國軍演?
三哥開始轉軚啦,香港黃媒冇話你知,好易做井娃比人笑

引用:
原帖由 太卷之王 於 2022-12-6 18:36 發表

印度同美國聯合軍演
印度會吾會同中國軍演?
印度係搞不結盟架. 佢覺得自己係稱霸一方既強國黎.
唔會做狗, 死跟. 人地冷戰時期已經係咁搞.

乜都唔識, 就學人亂吹.

引用:
原帖由 太卷之王 於 2022-12-6 12:23 發表

美國半導體業越來越強喎
壟斷哂所有環節
10年前,汽車產業都一樣講發

而且美國只是在高端芯片卡中國,大量使用的14nm以上,卡唔到

引用:
原帖由 ingredient 於 2022-12-6 13:45 發表
德國佬從侵烏仲未得到教訓,仲係咁天真。
就係受過俄羅斯侵略烏克藺,至醒覺美國一路以嚟警告德國天然氣不能過度依賴俄羅斯係啱嘅,覺今是而昨非。

引用:
原帖由 freemind1 於 2022-12-6 18:40 發表

三哥開始轉軚啦,香港黃媒冇話你知,好易做井娃比人笑

吾好發夢

今年七月嘅新聞
印度反華不再掩飾!查封中國119個銀行賬號,凍結4億資金

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-12-6 18:45 發表

印度係搞不結盟架. 佢覺得自己係稱霸一方既強國黎.
唔會做狗, 死跟. 人地冷戰時期已經係咁搞.

乜都唔識, 就學人亂吹.
印度只係同中國不結盟

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-12-6 19:21 發表

10年前,汽車產業都一樣講發

而且美國只是在高端芯片卡中國,大量使用的14nm以上,卡唔到
中國14nm以上
都要倚賴美國技術

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-12-6 20:18 發表

就係受過俄羅斯侵略烏克藺,至醒覺美國一路以嚟警告德國天然氣不能過度依賴俄羅斯係啱嘅,覺今是而昨非。
德國佬就係學到教訓
永遠吾好與美國為敵

但屎眼聯盟唔係咁睇,佢地用屎眼睇野

引用:
原帖由 expedia 於 2022-12-6 14:51 發表

人地大陸做大個餅人人有得食,美國就小氣收埋自己食,根本兩個檔次。
美國根本只想造金字頂的頂部, 要全球70億人, 養佢地幾億人.

引用:
原帖由 太卷之王 於 2022-12-6 15:27 發表

講咗一大輪
光刻膠做到未
美國都做不到 7nm 或以下.

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-12-6 11:10 發表
一個國家強大起來就應該要被孤立,呢個乜嘢理論,只是既得利益者的霸權主義吧
老美強盜文化理論

引用:
原帖由 orochi1650 於 2022-12-6 09:59 發表
德國總理朔爾茨認為,中國日益強大,不應該被孤立。 朔爾茨在《外交》雜誌撰文,指很多人認為現時正處於國際秩序兩極化時代的邊緣,覺得新冷戰即將來臨,美國將與中國對抗,但他不同意,認為在後冷戰時期,美國扮演關鍵角色,並將在今個世紀維持,而中國已成為世界歷史上,長時間以來的全球參與者。朔爾茨說中國的崛起,不...

即係乜啊?乜嘢孤立啊?意圖推翻1949新中國及對外改革開放宣言?或玩嗰啲壹生人出兩次以上娘胎嗰啲嘢?

滷缸詩忽未韓……飛紙機啊。

引用:
原帖由 ChinaVirus2019 於 2022-12-6 18:30 發表

全部都係雞😉
包括埋你老母啦,on膠仔!

引用:
原帖由 andonlyu 於 2022-12-6 22:05 發表

美國根本只想造金字頂的頂部, 要全球70億人, 養佢地幾億人.
如果無美國高科技
你今日都上吾到網

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]