• 瀏覽: 31,279
  • 回覆: 38
+2
引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-12-6 14:20 發表
咁咪即係市場已經有的 通鼻噴劑 頂~吹到人類大敵⋯⋯
特朗譜3年前;又講中咗是 流感
儍Trump唔係真儍喎~

引用:
原帖由 大樹小花 於 2022-12-7 01:33 發表

“萬泰生物預期在未來6個月生產2億劑噴鼻式疫苗”
未來6個月生產2億劑噴鼻式疫苗有排都未等到
藥香港有份研發, 成果唔分配俾香港, 唔公道!

引用:
原帖由 大樹小花 於 2022-12-7 01:36 發表

教授好耐之前已經講咗研發咗呢隻噴鼻疫苗,但係都講咗最快要三年先至可以上市,所以當時佢就叫人唔好等佢呢隻疫苗,要打咗其他疫苗先,而且唔可以淨係用佢呢隻,只可以當係一個加強保護效果嘅疫苗
但係佢呢隻藥, 從源頭堵截病毒入侵喎, 唔係更加好咩?

引用:
原帖由 大樹小花 於 2022-12-7 01:38 發表

係袁國勇教授團隊研究,你睇返以前啲新聞就知,不過香港冇資源做臨床實驗同生產,所以一定要同大陸合作
對呀, 我都知呢件事~

引用:
原帖由 chess8 於 2022-12-7 02:26 發表
袁教授年頭話今年年尾冇疫情,點解仲有心機研究新疫苖?
人哋兩年前已經研發啦;否則, 今日怎有製品見人?

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2022-12-7 04:12 發表

人哋兩年前已經研發啦;否則, 今日怎有製品見人?
袁教授成日淡化疫情, 佢覺得疫情會完結,唔擔心冇人再接種疫苗咩, 唔擔心佢嘅製成品冇人買咩?
可能係佢根本認為疫情會繼續。

又揾人做白老第鼠!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2022-12-7 04:08 發表

藥香港有份研發, 成果唔分配俾香港, 唔公道!
香港無能力/條件做臨床研究同生產,而家無人話唔會賣俾香港,只係生產要時間,而且科興、復必泰都唔係香港研發同生產,香港都可以買到,咁又係唔係唔公平?所有著數香港攞到就唔係唔公平,可能遲一步至攞到就唔公平?!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2022-12-7 04:10 發表

但係佢呢隻藥, 從源頭堵截病毒入侵喎, 唔係更加好咩?
我無話唔好,但係研發同生產時間耐,當時佢都講咗要3年,而且只可以做加強劑,都要打咗疫苗先,況且當時佢話研發咗呢隻疫苗嘅時候好多人、剩係呢度都係咁鬧佢,而家又轉哂口風………. 今時今日嘅香港人………

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]