• 瀏覽: 57,172
  • 回覆: 222
  • 追帖: 1
+9
路透社引述兩名知情人士表示,內地可能最早在明天宣布十條新的新冠防控措施,作為11月公布的優化防疫20條的補充措施。消息人士亦指,內地計畫最早在明年1月將新冠肺炎的傳染病防控等級從「乙類甲管」下調至「乙類乙管」。

等好消息吧!明年陸港來回免隔離有望!

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1890762/即時-中國-快測-居家-成最新防疫模式-傳明宣布10條新措施

真的嗎 

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-12-6 09:30 發表
路透社引述兩名知情人士表示,內地可能最早在明天宣布十條新的新冠防控措施,作為11月公布的優化防疫20條的補充措施。消息人士亦指,內地計畫最早在明年1月將新冠肺炎的傳染病防控等級從「乙類甲管」下調至「乙類乙管」。

可以開放給外國人進入內地,但係千祈唔好比港燦入去,免得手足收美國佬錢入去搞顏色革命。

希望快D通關有骨揼

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2022-12-6 09:47 發表

可以開放給外國人進入內地,但係千祈唔好比港燦入去,免得手足收美國佬錢入去搞顏色革命。
俾人註銷咗Return Home咭果班。。。開關就知價錢,玩得咁過癮吖嗱

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2022-12-6 09:47 發表

要在大陸搞顏色革命,不用港人的,大陸自然有很多人願意參與。

引用:

黃狗曱甴有撚回郷証咩

唔知幾時到香港

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-12-6 09:53 發表

黑咗戶永世冇得用淘寶支付寶,買唔到票搭唔到動車,好閒姐。。。有人話

動態病毒共存了

躺平?今次是真的?

拒打針清零L可以收皮啦,唔肯打針嘅搵條命搏無人可憐,通關有望啦!香港快啲取消埋打咗三針以上人既密切接觸者居家隔離同七天檢疫政策啦!學新加坡咁,政府醫院對無特別醫療原因而無打針染疫求醫既人一於要自費去醫啦!

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-12-6 09:53 發表

有幾多?1450文宣話你知有幾多?

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]