• 瀏覽: 2,982
  • 回覆: 12
+6
內地傳媒報道,中國呼吸危重症專家、北京市呼吸疾病研究所所長童朝暉表示,國際和國內監測數據證實,新冠病毒Omicron變異株及其進化分支的致病力和毒力,相比原始株和Delta等變異株明顯減弱;與2009年全球流感流行時期相比,目前Omicron變異株導致肺炎或重症、危重症的比例相對較低。 童朝暉表示,...

得啦得啦, 唔係被迫,病毒弱

拿返一個月前D小粉言論,嚇死你

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

引用:
原帖由 lovewai2 於 2022-12-6 01:35 發表
內地傳媒報道,中國呼吸危重症專家、北京市呼吸疾病研究所所長童朝暉表示,國際和國內監測數據證實,新冠病毒Omicron變異株及其進化分支的致病力和毒力,相比原始株和Delta等變異株明顯減弱;與2009年全球流感流行時期相比,目前Omicron變異株導致肺炎或重症、危重症的比例相對較低。 童朝暉表示,...

可防可控

盧局長話唔係流感黎,要打針食藥

又去返三年前嗰個「新冠病毒,可防可控」模式。
明明搞掂咗啲不良核酸公司,可以再次清零,有得清唔清實在太可惜。
全體屌民十二面金牌召岳飛……美國合成變種高傳染性+高致命性不日猛龍出閘!!!屌民將遺臭萬年!!!
為核酸先生默哀三分鐘……
核酸先生一路走好
希望共產黨可以好好保護各地嘅科研人才,免受病毒壞腦之苦。

附件

20221202_70fa4d646753665af333MIUbWs4xP4X2.jpg(45.11 KB)

20221204_081f19a4d75d76dc21d5NJKbq2avj9tw.jpg(106.17 KB)

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2022-12-6 01:45 發表

可防可控
國家衛健委又再做返佢老本行……

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-12-6 01:55 發表

國家衛健委又再做返佢老本行……
無證據 人傳人

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2022-12-6 01:57 發表

無證據 人傳人
足足三年仍然猶言在耳……呢隻病毒全身都打勻曬咁滯,淨係研究佢打唔打個肺有乜嘢意思啊?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-12-6 02:02 發表

足足三年仍然猶言在耳……呢隻病毒全身都打勻曬咁滯,淨係研究佢打唔打個肺有乜嘢意思啊?
清零~難持續!

開放~恐激增!

現在無論出現  什么后果~

都由  白紙人扛!!

中央果然是  高手中的高高手!!

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2022-12-6 02:15 發表

清零~難持續!

開放~恐激增!

現在無論出現  什么后果~

都由  白紙人扛!!

中央果然是  高手中的高高手!!
北線已無戰事,地球再無淨土!
大陸專家,印象中,隨便起來不是人。梁萬年當時嚟到香港,重點唔係叫林鄭月娥搞好衛生切斷傳播鏈,竟然係提出要檢討香港統計死亡數字嘅方法……用兩隻字嚟形容就係篤數!其實呢個方法係國際準則,睇返臺灣同新西蘭死亡人數比例上都類似。

好似一啲長篇單機遊戲,你玩得差都可以玩落去,但係個結局就唔同。
1.所有品種病毒食到應,男女老幼死一大批,大悲劇結局。
2.拖到Omicron,但係無有效疫苗同埋普及化嘅抗病毒藥物,硬食,唔使死但係壞腦,遲早會同空氣握手,壞結局。
3.拖到有Omicron疫苗,係一般結局。
4.拖到有Omicron疫苗加一種抗病毒藥物普及化,係好結局。
5.拖到有廣譜疫苗或者三種抗病毒藥物普及化,係大好結局。
外國就行咗大悲劇結局
香港就行咗壞結局
大陸本來都可以行到一般結局或者更加好,而家俾班白紙曱甴拖後腿,只能壞結局。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-12-6 02:38 發表

北線已無戰事,地球再無淨土!
大陸專家,印象中,隨便起來不是人。梁萬年當時嚟到香港,重點唔係叫林鄭月娥搞好衛生切斷傳播鏈,竟然係提出要檢討香港統計死亡數字嘅方法……用兩隻字嚟形容就係篤數!其實呢個方法係國際準則,睇返臺灣同新西蘭死亡人數比例上都類似。

好似一啲長篇單機遊戲,你玩得差都可以玩落去,但係個結局就唔同。
1.所有品種病毒食到應,男女老幼死一大批,大悲劇結局。
2.拖到Om ...
不用核酸證明的    自由了!!!

但更多人  開始憤怒了!!!

https://www.youtube.com/watch?v=Kb0Fqe8xRXo

吊到班清零L拍拍聲
盧寵物今舖點下台好?

引用:
原帖由 Morningsky 於 2022-12-6 03:48 發表
https://www.youtube.com/watch?v=Kb0Fqe8xRXo

吊到班清零L拍拍聲
盧寵物今舖點下台好?
香港衛生處世界衛生組織香港兩間大學醫學院,都話有後遺症喎。
睇你點諗嘅嗻
大陸專家,隨便起來不是人,你覺得吊住條命唔死就冇乜所謂嘅,佢咪啱囉。

外防豬入 內防反蛋呀.....點解變晒?人民性命唔係最重要咩?西方既與病毒共存=趟平

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]