• 瀏覽: 16,643
  • 回覆: 101
+5
澳洲總理阿爾巴內塞今年8月宣布啟動國防戰略審查,當地傳媒周一(5日)披露一份由智庫提交的分析報告內容,指中國導彈的打擊範

"由前國防分析員和美國智庫蘭德公司共同撰寫","澳洲已完全失去對南海的控制", 監躉後代思覺失調
"

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221205/bkn-20221205152148172-1205_00992_001.html

引用:
原帖由 kcsam 於 2022-12-5 21:19 發表
澳洲總理阿爾巴內塞今年8月宣布啟動國防戰略審查,當地傳媒周一(5日)披露一份由智庫提交的分析報告內容,指中國導彈的打擊範

"由前國防分析員和美國智庫蘭德 ...
能覆蓋老美全境,卻只能覆蓋袋鼠國三分二,蘭德明欺負袋鼠們不懂算術

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2022-12-5 21:23 發表

能覆蓋老美全境,卻只能覆蓋袋鼠國三分二,蘭德明欺負袋鼠們不懂算術

其實用戰略核潛艇或者轟炸機,在南海這個區域發射導彈,而且這地方在南海九段線內,

澳洲任何一個地方都躲不過,而且沒時間反應

澳洲計錯數,以為大陸導彈一定要在陸地發射

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2022-12-5 21:23 發表

打美用洲際導彈
當然可打到袋鼠國但嘥料
所以有短中長程導彈
成本唔同
唔通打呆灣又有射程15000公里東風41咩

澳狗嘅妄想被害症, 越嚟越嚴重.

引用:
原帖由 kcsam 於 2022-12-5 21:19 發表

"由前國防分析員和美國智庫蘭德 ...
佢老味啲死西鬼,佢對住人就係震懾人對住佢就話威脅。

我國打你澳洲都浪廢彈藥,請澳洲佬不要自視太高。一個人見到地上有蟻,都懶得睬佢。

引用:

點計數?肥仔嗰啲己經覆蓋全澳洲啦

"澳洲已完全失去對南海的控制"
澳洲之前有控制南海?
南海全名係南中國海喎,澳洲佬係唔係有病?

中國導彈早就連美國都覆蓋.

澳洲狗而家先來吠? 

同大麻國一樣, 不停吠, 不停製造仇恨.

問題係, 大陸要打澳州咩?

引用:
原帖由 CHS1 於 2022-12-5 23:27 發表

打美用洲際導彈
當然可打到袋鼠國但嘥料
所以有短中長程導彈
成本唔同
唔通打呆灣又有射程15000公里東風41咩
有遠程高超音速導彈覆蓋全球,反而無中短程導彈覆蓋澳洲?

仲唔快d學加拿大咁,
話要派軍艦去台海威嚇大6

串啲個句 係又點吖

真係唔明佢點計數,點計出三份二出來。可能仲剩果三份一係中國買左嘅地?

中國高超音速,你見到都防唔到。睇下等唔等到你契哥整隻潛艇比你潛水啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]