• 瀏覽: 16,692
  • 回覆: 101
+5
加軍費用要講出理由,唔係無得加

引用:
原帖由 u23dom 於 2022-12-6 15:35 發表
照澳狗的奇特思維, 所有擁核國家(中國/俄國/美國/法國/朝鮮...etc)其導彈射程皆可覆蓋澳洲本土, 上述所有國家全皆對澳洲形成威脅啦

為何單獨點名中國? 大家心照不宣!
屎眼聯聞就係要日日制造中國威脅論.英犬好快又出聲.

袋鼠國係咪白痴,南海離佢個國家咁遠,佢來爭乜7,東南亞國家爭都未到佢啦

引用:
原帖由 CHS1 於 2022-12-5 23:27 發表

打美用洲際導彈
當然可打到袋鼠國但嘥料
所以有短中長程導彈
成本唔同
唔通打呆灣又有射程15000公里東風41咩
廣州到澳洲北面既達爾文港4千幾公里,
廣州到墨爾本就7千幾公里,
如大陸要用彈道導彈打呢D地方,
一係中程既DF26,
一係就洲際既DF31,
但澳洲軍力有限,
佢本身無咩能力威脅到在南海既中國海軍,
除非中美來真時,
佢地卑個場老尾做前進基地,
咁又唔打唔得.

老尾導彈覆蓋整個地球
袋鼠又唔見你出聲

引用:
原帖由 kcsam 於 2022-12-5 21:19 發表
澳洲總理阿爾巴內塞今年8月宣布啟動國防戰略審查,當地傳媒周一(5日)披露一份由智庫提交的分析報告內容,指中國導彈的打擊範

"由前國防分析員和美國智庫蘭德 ...
好啦,大家軍備競賽,大陸快D追美國8千億投資啦,輸左成條街啦

堂堂大國唔做
又做老美隻狗

引用:
原帖由 花生之友 於 2022-12-6 15:59 發表
例行出報告問國會攞經費啫!大家唔使咁認真
兩睇,你攞經費你嘅事,
擺我上枱明老屈,
無理由唔做準備。

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-12-6 15:18 發表
仲唔快d學加拿大咁,
話要派軍艦去台海威嚇大6
嗰幾隻舢板仔

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2022-12-6 15:15 發表
問題係, 大陸要打澳州咩?
係無須要打澳州, 除非佢容許老尾D洲際飛彈係佢境內發射出去.

一於接收97後及BNOer,對中國及香港施以前所未有國際壓力

引用:
原帖由 nikonlee 於 5-12-2022 22:13 發表

其實用戰略核潛艇或者轟炸機,在南海這個區域發射導彈,而且這地方在南海九段線內,

澳洲任何一個地方都躲不過,而且沒時間反應

澳洲計錯數,以為大陸導彈一定要在陸地發射
而家仲有埋無人機空中發射

引用:
原帖由 kcsam 於 2022-12-5 21:19 發表
澳洲總理阿爾巴內塞今年8月宣布啟動國防戰略審查,當地傳媒周一(5日)披露一份由智庫提交的分析報告內容,指中國導彈的打擊範

"由前國防分析員和美國智庫蘭德 ...
現今世界很奇怪....真的是你可以我不可以??
每天說著中國威脅論...導彈如何犀利....是否應該關心下...在你頭上的東西??

每天自由民主掛在口邊的國度...公然扼殺言論自由...

每天在想著辦法反中的國家...領導人竟然有這一番言論.....

引用:
原帖由 pnspns 於 2022-12-6 16:09 發表
堂堂大國唔做
又做老美隻狗
祖先係罪犯被流放再屠殺原住民,骨子裏惡冠滿刑之徒談何堂堂大國。

澳洲配嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]