• 瀏覽: 3,262
  • 回覆: 17
+2
「刷單」騙徒又得手!今午(5日)約2時,警方接獲一名姓黃(42歲)女子報案,指她早前回應陌生人發出的招聘信息,獲聘成為「

點都有人中招,真是外星回香港? 不知香港最新騙案手法?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20221205/bkn-20221205172048899-1205_00822_001.html

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-12-5 18:58 發表
「刷單」騙徒又得手!今午(5日)約2時,警方接獲一名姓黃(42歲)女子報案,指她早前回應陌生人發出的招聘信息,獲聘成為「

點都有人中招,真是外星回香港? 不知 ...
隔日收到,大陸口音,衛生署電話,撞中一單又幾拾萬,聽下sam hui 歌仔,做佬千好過做皇帝

日日都有呢啲騙案畸屎, 又真係抵撚死喎.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-12-5 19:03 發表
日日都有呢啲騙案畸屎, 又真係抵撚死喎.
又是,都沒有新招。

真係橋唔怕舊, 最緊要受

24萬,當上個防貪課程

引用:
原帖由 amstrong668 於 2022-12-5 19:02 發表

隔日收到,大陸口音,衛生署電話,撞中一單又幾拾萬,聽下sam hui 歌仔,做佬千好過做皇帝
聽到真人女聲
你唔信我係政府官員
俾對波你揸

引用:
原帖由 二叔呀勝 於 2022-12-5 19:39 發表

聽到真人女聲
你唔信我係政府官員
俾對波你揸
上次我用國語小7去,條仔好興話你來,我比你操,我話打比習大大,條友即刻收線

香港儍仔多到騙子唔夠用

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-12-5 18:58 發表

中招嘅九成都係貪心,貪不勞而獲,騙徒一定會放餌釣大魚,起初會畀啲甜頭呢啲無知人,無知人吃過甜頭,膽子就越嚟越大,就想吃大甜品,於是咪中招囉……
其實萬變不離其宗,最初可能唔使本,騙徒蝕一二千出去,跟住呢啲人就心紅,但呢個時候就中騙騙徒下懷,想再大啲就要咩VIP或者會員先可以,咁唔使講就係要畀錢啦。
其實打工啫,邊會話攞自己錢出嚟打工咁神經?除咗番工自己食飯搭車外……

死蠢,唔睇新聞㗎

引用:
原帖由 amstrong668 於 2022-12-5 19:56 發表

上次我用國語小7去,條仔好興話你來,我比你操,我話打比習大大,條友即刻收線

同佢講
侵你娘

引用:
原帖由 amstrong668 於 2022-12-5 19:02 發表

https://youtu.be/AuycJcD38vY

邊有人咁死蠢

引用:

放心,騙徒住係KK樂園 大家都知!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]