• 瀏覽: 31,119
  • 回覆: 179
  • 追帖: 1
+15
喺英國依家重有狗糧食,已經好好,遲下,可能要食樹皮

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-12-5 12:40 發表
英國通脹創41年以來新高,食品價格截至10月更按年升超過1成半,加重民眾的生活負擔。英國廣播公司(BBC)稱有部分民眾為慳錢出盡奇招,包括選擇改食狗糧及用蠟燭溫度來加熱食物。不過有部分網民就質疑BBC

...
我老友 Eddie 不嬲都係食開狗糧,話又平又有營養喎。

英國低處未算低

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-12-5 14:08 發表

做個負責任主人,齊上齊落
原來不用封控的國家人們是這樣自由過日子(扒垃圾桶)。

引用:
原帖由 初出熱身 於 2022-12-5 18:34 發表
喺英國依家重有狗糧食,已經好好,遲下,可能要食樹皮
英國牛肉平過狗糧
你點解吾去超市買牛肉??

嗰條友想搵人圍爐取暖都唔可能,全部不合心意就block,佢話block你咪block你囉,唔洗揀日子,叫佢喺嗰邊返歸自己開暖氣慢慢享受

睇你星仔玩得幾耐🤭

引用:
原帖由 denniscwip 於 2022-12-5 18:26 發表

不服來辯,佢有理據洗咩block我呀?!呢啲黃絲咪一隻隻駝鳥咁。
呢條廢老黃絲Eddie全香討人都知佢重極權過老尾

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-12-5 13:15 發表

我嘅感想係每個國家都有不幸,需要幫助嘅人。 至少喺英國,媒體可以自由報導呢啲事,俾壓力政府做嘢幫助弱勢社群,唔使驚會被刪帖、被屏閉,和階,負責人被約談,問佢做乜要揭露社會陰暗面。

而英國雖然稅重,但社會福利、免費醫療 (NHS) 係好過好多國家。

正如香港有不幸嘅人住劏房,籠屋,瞓街,覺得香港好過人哋嘅應該得閒去深水埗行吓。有啲國家嘅人甚至因為疫情被封控百幾日,到咁嘅地步,結果火燭 ...
香港冇報導劏房?有人報導劏房被刪?你.....

報導咗就會解決咗?你......

你講既嘢都幾可靠

我肯定佢唔敢好喺香港咁,零晨一個人喺蠅國行街

我都想睇下bnoer點樣食狗糧

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-12-5 13:53 發表

我嘅理據講哂出嚟,不服來辯,就係咁簡單。 俾啲證據證明我講嘅嘢係錯先啦。我敢講香討冇乜人有咁嘅能力囉!

就例如疫情封控,有人可以覺得冇乜嘢都唔定㗎?呢度前一排仲有人話香港政底應該行回頭路禁堂食添,可能樂此不疲好享受!

賴正經說話? 幾㗎! 你唔見我上面個回覆少有地冇落恥笑 emoji 咩?
算吧啦。毛毛既固執你係無得講。一陣又搬晒啲黃C乜黃C物。

狗糧比麵包貴好多吧有錢食狗糧冇錢食麵包??!

英民眾作反了,英蒂國快倒!

有民主食咩都咁好味

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]