• 瀏覽: 31,165
  • 回覆: 179
  • 追帖: 1
+15
再咁落去,會唔會發展到交換細路?

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-12-5 12:40 發表
英國通脹創41年以來新高,食品價格截至10月更按年升超過1成半,加重民眾的生活負擔。英國廣播公司(BBC)稱有部分民眾為慳錢出盡奇招,包括選擇改食狗糧及用蠟燭溫度來加熱食物。不過有部分網民就質疑BBC

...
一係BBC講大話
一係英國人生活成問題
一係以上兩者皆是

引用:
原帖由 努力不棄 於 2022-12-5 14:02 發表

Loop黎loop去都個幾句。 都麻木左,無咩服唔服。

講疫情呢刻的確有過火嫌疑,但 中國死亡人數亦的確比出面其他低好多,不過到時又你地又會無證據低下loop大陸既係假數據。

然後到我地又loop返1樓講既外國做假新聞,然後即使有晒證據,你地又會loop起碼外國有新聞創作自由云云,沒完沒了 亦沒結果既辯論
佢叫你同佢講道理,不過會佢拉黑你唔比你出聲。

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2022-12-5 16:34 發表

一係BBC講大話
一係英國人生活成問題
一係以上兩者皆是
BBC有咁講咩
有無link 

引用:
原帖由 Island-Man 於 2022-12-5 16:15 發表
你知吾知英國佬有food bank 架

民不聊生完美示範🤩🤩

希望D黃人去左唔好返黎, 好好係當地享受英鎊低水匯差

引用:
原帖由 努力不棄 於 2022-12-5 13:44 發表

講呢d賴正經說話其實無咩意思。因為就算有人正經覆你,比到理據什至證據比你,去證明你講既野係錯。你都係唔會被說服,你只會不服氣,去重新搵另一d論點再去反擊,從而形成兩方爭論。

所以既然思想係咁固執唔願改變,又何必裝作理性講咁多野。
回嗰啲死黃毒都多餘😌

引用:
原帖由 開心大少奶老公 於 2022-12-5 12:42 發表
@hfceddie我覺得我老友Eddie 哥人在英國可以發表下咁様旣生活有乜感想
叫佢幫口解劃

引用:
原帖由 努力不棄 於 2022-12-5 13:44 發表

講呢d賴正經說話其實無咩意思。因為就算有人正經覆你,比到理據什至證據比你,去證明你講既野係錯。你都係唔會被說服,你只會不服氣,去重新搵另一d論點再去反擊,從而形成兩方爭論。

所以既然思想係咁固執唔願改變,又何必裝作理性講咁多野。
正解 其實B BC講咁有趣英國民程 我都冇興趣知亦唔會笑佢

引用:
原帖由 Island-Man 於 2022-12-5 16:15 發表
有得玩,又有得食!?

引用:
原帖由 努力不棄 於 2022-12-5 14:02 發表

Loop黎loop去都個幾句。 都麻木左,無咩服唔服。

講疫情呢刻的確有過火嫌疑,但 中國死亡人數亦的確比出面其他低好多,不過到時又你地又會無證據低下loop大陸既係假數據。

然後到我地又loop返1樓講既外國做假新聞,然後即使有晒證據,你地又會loop起碼外國有新聞創作自由云云,沒完沒了 亦沒結果既辯論
算把啦,Eddie呢條粉皮出晒名自慰人士。佢作風咪同佢所謂專政權一9樣,打壓異見人士。

最好笑話佢話「不服來辯」,佢辯唔到咪黑人去掩耳盜鈴。

仲有佢個同志NIK仔都係一樣。

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-12-5 12:40 發表
英國通脹創41年以來新高,食品價格截至10月更按年升超過1成半,加重民眾的生活負擔。英國廣播公司(BBC)稱有部分民眾為慳錢出盡奇招,包括選擇改食狗糧及用蠟燭溫度來加熱食物。不過有部分網民就質疑BBC

...
邊個話食寵物飼料一定是貓狗的, 唔比係白兔, 金魚, 倉鼠的....?

手joke有無幫手裝修唐寧街?