• 瀏覽: 38,876
  • 回覆: 312
+36
引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-12-5 01:19 發表
Made in Japan

細個買模型, 都知要買Tamiya,  Bandai

大陸野係平, 但Quality 不敢工維
你都知係細個果時。

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
苔彎夢輪任由豬頭菜出賣

引用:
原帖由 LovelyDog58 於 2022-12-5 01:59 發表

柒羊。
還活在七/八十年伐?
日本鐵,日本車,日本女。乜七都做假。
1450同真香港人當然是,  日本所有野都是最高貴聖潔, D日本妹/仔生活太好, 都唔會做雞做鴨, 就算是做, 都唔比外國人小同中出, 台灣更加是天堂, 比蔡蔡子帶領下, 個個都是超富貴, 餐餐都有貴價茶葉旦食, 就算是做雞, 都是阿祖自願

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-12-5 02:22 發表

兒家都係買日本模型
買日本模型冇問題,真列車就要再停一停諗一

慘得過華為用2倍割自己友 韭菜仲要吹奏

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-12-5 01:19 發表

係囉,都唔明點解全球最先進既國家會俾中國鐵路係自己國家運作

https://www.youtube.com/watch?v= ... FJjTYVZGUd_4zrDHh2B

引用:

咪仲喺個井度啦
睇吓印度同印尼高鐵嘅分別啦
不過你最適宜去呆灣住,同呆蛙一齊就唔會覺得自己好無知

引用:

根據日本海關 只要有40% 成本而最後出口係日本做已經可以叫made in Japan
即係話有件野60%由大陸做 40%係日本做都係叫made in Japan

https://www.customs.go.jp/roo/english/origin/outline_of_roo.pdf

引用:
原帖由 zhangan 於 2022-12-5 02:42 發表

咪仲喺個井度啦
睇吓印度同印尼高鐵嘅分別啦
不過你最適宜去呆灣住,同呆蛙一齊就唔會覺得自己好無知
趴街黃甴既主子都唔知用幾多中國貨

美國:81種中國製醫療用品關稅豁免延至2023年2月底
https://www.hk01.com/即時國際/840125/美國將中國製新冠相關醫療產品關稅豁免期限延至2023年2月底

擦鞋都無用,香港人而家返大陸都係要係疫監,仲貴過機票!

引用:

你是個長不大的細路, 好多人恨都恨唔到.

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-12-5 01:13 發表
台灣高鐵正與日本方面磋商採購新一代列車。此前,日方開出了一組12節列車50億新台幣(約12.75億港元)的天價,比市場價高1.5倍,被形容為「用飛機的價格來買火車」。對此,受訪專家表示,美日均視台灣為提款機,目的是要掏空台灣。島內網友則直指,大陸高鐵才是最佳選擇。

問大陸淘寶産品的質量,價格特平,假劣産品無人監管。
質量好的被劣質産品連慮,宣傳差又不到位。

中國高鐵,已經成為全球首選。日本高鐵,成本高,又不肯轉移技術,變相迫人用日本的維修隊伍。很多國家都不上當,改找中國起高鐵。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]