• 瀏覽: 30,567
  • 回覆: 238
+5
引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2022-12-4 22:34 發表
大陸人比香港人醒,知道係顏色革命,唔會比人利用。香港人反而鱷魚頭,老襯底, on 99 比人利用
咁要多謝英國佬洗腦洗到一班香港人咁戇鳩喇!

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2022-12-4 19:38 發表
認為西方社會係民主?真白痴!
西方民主國家,都係由一班小數資本家,透過一班政客統治,所謂投票,米又係二揀一,都係唔同派系資本家揀出嚟,佢地都係為資本家做事!
曱甴有腦就唔係曱甴

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2022-12-4 21:09 發表

問題系中國不少大學生比人洗腦,你又吹唔脹
香港一樣有大把大學生畀人洗腦,你又唔講!
我只知道嘅係內地大學生普遍係有見地過香港班大學生。

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-12-4 19:39 發表

🤭點解有民主嘅燈塔國周街都係無家可歸者😩唔係我作架,上油管一搜尋Homeless ,你估邊度最多
咁點解仲有咁多大陸人千方百計過去生活既????但又見唔到有幾多個鬼佬長居大陸

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-12-4 21:48 發表
算是中共民運第一次成功了!
請問成功咗喺邊?我完全見唔到!

柒朗普都話衝擊國會山莊,都係和平示威,點解美國冇人信。

引用:
原帖由 gd4860ecc1954 於 2022-12-4 23:26 發表

香港一樣有大把大學生畀人洗腦,你又唔講!
我只知道嘅係內地大學生普遍係有見地過香港班大學生。
大陸大學生父母,有D系官員,你講中共親家仔女親?

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2022-12-4 21:19 發表

老尾失望到出曬面
美國試,下次就系推番,

引用:
原帖由 gn00260418 於 2022-12-4 23:27 發表

咁點解仲有咁多大陸人千方百計過去生活既????但又見唔到有幾多個鬼佬長居大陸
大把鬼佬喺內地生活梗喇,好多都結埋婚,生埋小朋友,YT有得睇。

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2022-12-4 23:43 發表

大陸大學生父母,有D系官員,你講中共親家仔女親?
不如講埋哩啲家長係共產黨員,爹親娘親都不如共產黨親嘛!

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-12-4 20:44 發表
呢兩日係咪已經無事?
琴日上面拉左好多曱甴

引用:
原帖由 bbq008 於 2022-12-4 23:12 發表
https://youtu.be/AU9otOT5Tz8
文明過好多國家既人
只係出口,無動過手
琴日上面已經拉左好多曱甴

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-12-4 19:46 發表

聽 我 一 一 道 來 

你 的 例 子 不 是 無 民 主 的 例 子

什 麼 美 國 白 人 打 黑 人 , 美 國 周 街 窮 人 , 同 民 主 無 一 毛 錢 關 係。 

你 唔 好 再 混 洧 視 聽

判 定 一 個 地 方 是 否 有 民 主 , 唯 一 指 標 是 , 人 民 能 否 通 過 投 票 , 選 出 或 踢 走 佢 唔 滿 意 的 人。
癈話一大堆

引用:
原帖由 gd4860ecc1954 於 2022-12-4 23:19 發表

又關學生事?
係有人帶頭攪事,但咁肯定攪事者係學生?畀啲確實報道嚟睇睇好喎!
咩有人啫,你咪又係想講外國勢力,習大都咁講你都反駁

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]