• 瀏覽: 7,955
  • 回覆: 48
【星島日報報道】在杜拜舉行的2022亞洲經典健力錦標賽頒獎禮播錯國歌。署理體育專員鄭青雲今日( 4日 )出席活動後表示,...

香港政府要求YouTube 做嘢

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/播錯國歌-署理體育專員鄭青雲稱警方會調查-貝鈞奇-政府應要求youtube下架涉事歌曲-083654222.html

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-12-4 19:01 發表
上 傳 者 係 海 外 

你 確 定 香 港 法 律 可 以 管 海 外 ?
國安法全世界有效
香港政府或者可以引用國安法,同Google傾

其實人哋唔肯做, 咪自己做囉, 而家更加係適合嘅時機, 接二連三喺國際運動賽事到 播放錯國歌, 正正係咁樣接二連三,

避免再有咁嘅事, 同埋求人做受制肘, 搵一啲政府高官 連同 隸屬運動 管理嘅人員,

開新聞發布會 又好, 新聞記者會亦好, 乜嘢都好啦, 喺呢啲重要嘅會上面, 表述 中國香港特別行政區 其所屬嘅 有關部門,

表明自己嘅立場, 同埋 隸屬嘅國家所熟嘅正確國歌, 嚴正向世界各國 聲明, 世界各國係好留意中國同香港嘅新聞,

反而呢啲必須要做, 亦都可以喺發佈會上面再一次確立正確 國歌 並且播放一次, 嚴正聲明 不在 容許播錯國歌, 咁樣等同侮辱國家, 同意圖污衊中國香港等等等等

引用:
原帖由 ChiNa使用支付寶 於 2022-12-4 19:07 發表

國安法全世界有效
香港政府或者可以引用國安法,同Google傾
其他國家真係睬你都傻

引用:
原帖由 海灣可愛的水樽 於 2022-12-5 00:28 發表
其實人哋唔肯做, 咪自己做囉, 而家更加係適合嘅時機, 接二連三喺國際運動賽事到 播放錯國歌, 正正係咁樣接二連三,

避免再有咁嘅事, 同埋求人做受制肘, 搵一啲政府高官 連同 隸屬運動 管理嘅人員,

開新聞發布會 又好, 新聞記者會亦好, 乜嘢都好啦, 喺呢啲重要嘅會上面, 表述 中國香港特別行政區 其所屬嘅 有關部門,

表明自己嘅立場, 同埋 隸屬嘅國家所熟嘅正確國歌, 嚴正向世界 ...
自己點做?
香港政府可以edit YouTube 或Google 咩

可以參考大陸做法 停曬所有有關google嘅流量🤭

越洋執法,犯罪者已經在黑洞躲藏
請執法人員飛向黑洞執法

引用:
原帖由 ChiNa使用支付寶 於 2022-12-4 18:50 發表
【星島日報報道】在杜拜舉行的2022亞洲經典健力錦標賽頒獎禮播錯國歌。署理體育專員鄭青雲今日( 4日 )出席活動後表示,...

香港政府要求YouTube 做嘢

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E6%92%AD%E9%8C%AF%E5%9C%8B%E6%AD%8C-%E7%2 ...
每個月罰yt幾億直至下架

其實我真係唔L明啵

d濕9體育會點解會用youtube播國歌

人地有廣告,玩下手播咗個廣告出黎又點?

退一百步你有會員無廣告,先唔講香港,其他國家國歌會播錯機會都好大,而且好多國歌都有演唱版或者演奏版,或者走個手機鈴聲版又點L樣?

邊有人會咁on9上youtube搵?

引用:
原帖由 太卷之王 於 2022-12-5 01:19 發表

自己點做?
喺國際賽事裏面 人哋將我哋嘅國歌播成 反歌, 出錯呢段片仲要繼續透過傳播媒介不停播放,

人哋要做乜嘢你真係控制唔到㗎, 咁係咪倒不如 政府官員亂同一啲所屬嘅 體育 嘅人員出嚟開一個類似新聞發佈會,

就住播錯國歌, 去講一啲以正視聽, 同埋播番啱 記一首歌, 國際社會係留意香港新聞㗎, 另外而家有個 廣告 港20大嘅,

唔知大家有冇留意 講完一堆嘢 最後嗰四個字, 共享榮光, 其實唔應該出呢四個字嘅, 有好多外國人, 唔清楚香港嘅嘢會畀人哋 誤導,

有事有心人要搞你會喺啲細節都好微細咁, 做啲小動作其實係而家呢個局勢裏面其實況係,

牽涉國際或者傳播媒介寫嘅嘢講嘅嘢其實真係要慎重審批批閱, 先寄出街, 出咗街發覺唔對路都要即刻停或者修改

引用:
原帖由 太卷之王 於 2022-12-5 01:19 發表

自己點做?
張伯到嘅新聞 發佈會又好咩會都好我唔知乜嘢名稱, 除咗透過電視電台嘅廣泛報道, 可以照放喺facebook YouTube 香港政府嘅官網, 正確嘅國歌, 同以正視聽嘅言論, 香港特區政府官方出嘅先係標準呀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]