• 瀏覽: 31,121
  • 回覆: 259
+23
粉嶺高爾夫球場的租約將在明年8月屆滿,其中32公頃用地同年9月歸還政府。政府擬在用地最北端約9公頃用地興建1.2萬伙公屋,令高球場未來發展再掀爭議。香港高爾夫球總會行政總裁賴以尊接受本網專訪時表示,如果政府收回粉嶺高爾夫球場的部分舊球場,歐洲巡迴賽(歐巡)和亞洲巡迴賽(亞巡)已確實表明將不會再來香港舉辦比賽,代表著已在香港舉辦逾60年的國際盛事「香港高爾夫球公開賽」,亦不可能再選擇在香港舉行

英國佬全世界四處導演播錯國歌連續劇,在外國玩嘢你又耐佢唔何,
一於收翻噠地,取消政府津貼,解散球會啦

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1890351/即時-港聞-星島專訪-若收回粉嶺球場-香港高爾夫球公開賽-將不能在港舉辦

去新加坡泰國搞啦,呢D嘢同99.9%香港人無關,只不過係一小群鬼佬同某幾十個高等華人嘅後花園活動

公開賽緊要定市民居住所需緊要?  要為大局着想。

你睇住啦,英國佬係唔會收手嘅,播錯國歌連續劇將陸續有來,所有同英國相關地區嘅比賽(e.g.舊殖民地亞洲中東印度澳紐日...)都會上演,因為這是成本最便宜羞辱強國嘅表演

引用:
原帖由 露線圖 於 2022-12-4 11:52 發表
粉嶺高爾夫球場的租約將在明年8月屆滿,其中32公頃用地同年9月歸還政府。政府擬在用地最北端約9公頃用地興建1.2萬伙公屋,令高球場未來發展再掀爭議。香港高爾夫球總會行政總裁賴以尊接受本網專訪時表示,如果政府收回粉嶺高爾夫球場的部分舊球場,歐洲巡迴賽(歐巡)和亞洲巡迴賽(亞巡)已確實表明將不會再來香港舉辦比賽,代表著已在香港舉辦逾60年的國際盛事「香港高爾夫球公開賽」,亦不可能再選擇在香港舉行

[ ...
唔可以去觀瀾湖作賽??

引用:
原帖由 露線圖 於 2022-12-4 12:03 發表
你睇住啦,英國佬係唔會收手嘅,播錯國歌連續劇將陸續有來,所有同英國相關地區嘅比賽(e.g.舊殖民地亞洲中東印度澳紐日...)都會上演,因為這是成本最便宜羞辱強國嘅表演
南韓跟英國有淵源咩??

沒有疫情時,可以改往大灣區其他城市舉行。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-12-4 12:04 發表
沒有疫情時,可以改往大灣區其他城市舉行。
根本就係;香港根本唔適合、亦無條件, 凡事都自己搞一套!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-12-4 12:06 發表

根本就係;香港根本唔適合、亦無條件, 凡事都自己搞一套!!
最近去深圳觀瀾已可以。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-12-4 12:07 發表

最近去深圳觀瀾已可以。
香港要發展, 就必須放棄以香港為本位的觀念~

房屋一年365天,天天住人,一個高爾夫球場日日晒太陽身體健康。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-12-4 12:04 發表

南韓跟英國有淵源咩??
南韓現界政府係歷史以來最反中

中東不嬲都係英國佬朋友,中東佬錢袋子係英國,如果唔係英國典解自持國際金融中心,唔知嘅自己做research啦

附件

5.png(140.56 KB)

6.2.png(130.21 KB)

3.1.2.png(156.37 KB)

附件

Screenshot 2022-12-04 at 12-17-15 英屬dny.png(150.06 KB)

Screenshot 2022-12-04 at 12-17-15 英屬dny.png

abbr_2d6a12f93ae5281989dc3034e87c1cb7.png(49.87 KB)

Screenshot 2022-12-04 at 12-17-15 英屬.png(248.42 KB)

Screenshot 2022-12-04 at 12-17-15 英屬.png

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]