• 瀏覽: 7,582
  • 回覆: 46
+4
香港運動員連煒楨隨即舉起「T」字手勢,示意暫停,歌曲沒有再繼續播放,就在此時,台下有人說播錯歌,現場工作人員反問「這是錯的?」又回應指「我們從YouTube播放」,懷疑因此出錯。而本報記者於YouTube尋找「香港國歌」,搜尋結果同樣顯示該首反修例歌曲。

在YouTube搜尋「香港國歌」,置頂的是反修例歌曲。

佢地識睇中文打中文 ? 但係又唔識義勇軍進行曲 ?

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/要聞港聞/odn-20221204-1204_00174_002/錯完又錯--港府曾交涉--對方稱跟進--YouTube無將正確國歌置頂

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-12-4 05:26 發表
香港運動員連煒楨隨即舉起「T」字手勢,示意暫停,歌曲沒有再繼續播放,就在此時,台下有人說播錯歌,現場工作人員反問「這是錯的?」又回應指「我們從YouTube播放」,懷疑因此出錯。而本報記者於YouTube尋找「香港國歌」,搜尋結果同樣顯示該首反修例歌曲。

...
我一早講咗YouTube 問題

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-12-4 05:26 發表

...
YouTube中文版管控由台灣區負責的

引用:
原帖由 montejo 於 2022-12-4 06:15 發表

我一早講咗YouTube 問題

但係會方點解有官方提供既唔用, 而係都要自己用油管播放呢 ? 真係一個理由 ?

應該重罰油管錢,再犯再重罰

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2022-12-4 06:20 發表

但係會方點解有官方提供既唔用, 而係都要自己用油管播放呢 ? 真係一個理由 ?
我講嘅重點唔係呢樣,你自己出貼唔睇下新聞講乜?

引用:
原帖由 montejo 於 2022-12-4 06:22 發表

我講嘅重點唔係呢樣,你自己出貼唔睇下新聞講乜?
我個重點咪係摘要道放左出黎囉,你無睇我係無跟佢預設個摘要內容咩 ?

相信會繼續發生😩

責任歸於領隊

責咩任呀!?

好似上兩次事件咁,如果你港府cut佢有關機構唔使多,三個月資助!

你睇下班蛋散以後仲會唔會係呢d小學程序上出錯!?仲知唔知咩係真正嘅中華人民共和國國歌!?

咪L玩啦一個二個!

問題係D垃圾機構點可能去utube google找國歌,咁L大多機構,

正苦乜野象徵式嘅懲罰都冇,班pk yellow object又點會知驚!?咪不停玩野囉!

為何不緊跟大陸,禁youtube, google等危害國家安全的科企呀

其實好明顯係外部勢力美國

關youtube咩事? 國際盛事搵國歌係上youtube搵咁搞笑

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]