• 瀏覽: 1,938
  • 回覆: 16
美國最新一代核子隱形轟炸機「突擊者」(Raider)「B-21」周五晚上在國防工業公司諾斯洛普‧格魯曼(NorthropGrumman)位於加州棕櫚谷廠房舉行的儀式上,首度正式公開亮相。軍事專家指,這是美國抗衡中國軍事發展而研發的新武器。在研發過程中,美國國防部和軍方一直保持高度機密,現在終於揭開它的神秘面紗。

習近平咪再躺平啦!
大敵當前!
B21橫空出世了!
你仲唔宣布!
中國衞星夾天眼地球空中氣壓探測器!
可以探測到任何飛行物體的軌跡!

新聞來源連結:
https://www.singtao.ca/6106626/2022-12-03/news-美國最新一代核子隱形轟炸機「突襲者」B-21+首度公開亮相/?variant=zh-hk

習躺平下一波就係顯示DNA滅族器!
可以把西方白人盡數殲滅!

這是美國抗衡中國軍事發展而研發的新武器

老尾冇中國真係生存唔到

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-12-3 23:14 發表
這是美國抗衡中國軍事發展而研發的新武器

老尾冇中國真係生存唔到
都好嘅!
中美軍事競爭!
大家都把軍事科技推高至宇宙!

會唔會同波音D飛機一樣飛飛下直插?

引用:
原帖由 dunbinexy 於 2022-12-3 23:29 發表
其實中國天眼連宇宙頻道都接收到!
天眼和太空衞星!
上下夾攻!
要偵查呢架玩具機有幾難!
當年在南斯拉夫都係用大氣電波廣播聲頻!
偵測空氣變動!
把美國的玩具飛打落嚟!
現在天眼和太空衞星當隻玩具飛機夾在中間的三文治饀!
它飛到邊都露哂饀!
隨時可以用超音速武器打落嚟!
殊⋯⋯!
這是國家機密武器!
大家千祈唔好講比美國佬知呀!

話可以冇人駕駛、又話用甚麽的開放式系統(Open System)!

Open System,喺人有心去學嘅都可以用;如果一個唔覺意,畀人hack咗,打返自己,就精彩囉!

引用:
原帖由 dunbinexy 於 2022-12-3 23:29 發表
比你提醒,大陸機飛飛下垂直插,仲未敢公布調查結果,垂直插的確難推給機件故障架

乜野spec都無講,乜L發佈會

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-12-4 10:35 發表

比你提醒,大陸機飛飛下垂直插,仲未敢公布調查結果,垂直插的確難推給機件故障架
係波音737

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-12-4 10:35 發表

波音先係咁呀,睇新聞la, 唔好咁無知呀

引用:
原帖由 黑五類2022 於 2022-12-3 23:10 發表
習躺平下一波就係顯示DNA滅族器!
可以把西方白人盡數殲滅!
已派曱甴遊走西方各國

引用:

係波音搵印度程式員寫嘅飛控特性,世界首創。

模型黎啫, 點解唔整副1比1高達出黎.

引用:
原帖由 peter925 於 2022-12-4 14:06 發表

係波音搵印度程式員寫嘅飛控特性,世界首創。
新聞話印度程式員寫嘅,撞機非直插,是起飛時機頭出問題,你搞錯了

主題標籤 #習近平
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]