• 瀏覽: 62,783
  • 回覆: 7
  • 追帖: 2
+24
引用:
原帖由 lctj9 於 2022-12-3 22:26 發表
八個人住 480 呎, 1個人做野, 而家唔超, 但只要有1-2個仔女做野就即超
佢啲仔女係鄉肛出世攞咩國籍?

引用:
原帖由 BIBIJI 於 2022-12-3 22:30 發表

你似劣幤多D,雖然佢霸住間公屋,但都係正正當當靠自己一雙手搵番嚟。你呢?淨係識埋怨。
你又知正當?你又知佢講真話?正正當當就窮咪撚生咁多啦
育有4個兒子1個女兒,並與母親及妻子同住約480呎的公屋單位,月租4,000元,連同其他生活費,一家八口每月僅花2萬元
當佢講真話,個人免稅額,已婚人士免稅額,供養父母免稅額,子女免稅額,你估佢洗唔洗交稅?

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2022-12-3 22:45 發表

自己選擇了個人自由,就算絕後也不是其他種族的問題,只是你自己的選擇。
政策是我自己的選擇?我冇同意接收南亞難民喎

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-12-3 23:16 發表

過去三年抗疫,尤其是澳門經驗證明單一國族社會是好處多於壞處的
都有唔少葡裔,不過葡裔接受中國社會規範,亦都唔會專門劈友強姦非禮搶劫盜竊

引用:
原帖由 poorsa2 於 2022-12-4 06:44 發表

月入8萬窮?
唔窮霸住公屋咪仲撚賤格?又唔撚洗交稅
屌你珀麗灣千呎有海景有露台都係3萬內渣

引用:
原帖由 曲明 於 2022-12-4 09:59 發表

一人八萬養八個人,咁應該唔多洗交稅,就算交都好少,何況,揸車好多收街數,唔洗報稅
揸車搵到咁多本地人會唔知?又會益佢?做地盤唔同性別唔同種族都唔同價啦
屌你8萬紮鐵老師傅都搵唔到啦

引用:
原帖由 蛋蛋俱樂部 於 2022-12-4 10:02 發表

超過26 萬先要交喎,唔好酸啦
資產呢?

引用:
原帖由 keke009 於 2022-12-4 11:34 發表

唔係難民黎架,我細個己經見有印巴人拿住長搶企係恒生銀行門口做保安,好多保安工作都請印巴人,佢地祖先早過好多新移民黎香港.
講緊個人選擇,咁我更唔同意小閹割殖民喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]