• 瀏覽: 62,878
  • 回覆: 326
  • 追帖: 2
+24
人地眼中仔女最重要

引用:
原帖由 Yulok001 於 2022-12-3 23:21 發表
人地眼中仔女最重要
香港人眼中錢最重要

睇唔明中型貨車係咪有8皮

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-12-3 23:16 發表

過去三年抗疫,尤其是澳門經驗證明單一國族社會是好處多於壞處的
都有唔少葡裔,不過葡裔接受中國社會規範,亦都唔會專門劈友強姦非禮搶劫盜竊

如果24h不眠不休我就信八幻

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-12-3 21:49 發表
南亞人仍然覺得仔女重要,不停生,

亞洲人就已經覺得唔需要仔女,個人自由自在更重要!
錯,如果港人或華人移民去外國,好多都會生生小朋友。 距地國家窮,落後,所以香港生下一代,對距地黎講 系好,非常著數。 距地心態 上 無比較,比起自己同鄉下人已經贏曬。所以心態上 香港系一個搵錢地方。無需要同本地香港人比較。心態自然會輕鬆d 同願意結婚生仔。
而本地男女 都喜歡比較,又傳統既關係。
男人搵唔到錢,都搵唔到女朋友。
心態上既分別,導致出生率 自然低。

做運輸好多現金收入,八萬報四萬,至去減成本,純利一萬八養全家,得唔得?

8萬應係營業額,未扣油、泊車、隧道費等

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-12-3 21:37 發表
香港物價高昂,要在這裏生活並不容易。近日網上流傳1條影片,1名巴基斯坦裔港人表示自己從事運輸業,月入8萬元,育有4子1女,連同妻子母親共一家八

八皮一個月
走私軍火,犯毒,定人蛇?

自顧做著疫情熱鎖貨生意多到超晒額......唔出其喎!!

真係好想知, 是那類型的運輸... 當事人交足稅及如實申報入息就是了...

提示: 違規內容已被屏蔽
運輸文員 定司機 定 搬野?

引用:
原帖由 蛋蛋俱樂部 於 2022-12-4 01:28 發表

小粉紅唔使咁酸
我有私人住宅!
唔係住公屋!
有一千萬港幣退休金儲備!
我洗眼紅條巴基蘭癱!
你真係昂九九!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]