• 瀏覽: 62,836
  • 回覆: 326
  • 追帖: 2
+24
睇佢運咩貨
可能有d貨係運十幾kg一日就賺幾千呢

可能條南亞仔專車D同鄉刀手去開工,
平日朝早做邨巴,中午做社團快餐車, 幫地盤佬送飯,夜晚社團專巴,載人去講數!

所以成日有工開,仲揾到八皮呢!

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-12-3 22:16 發表
貨車司機月入8萬?真的嗎?
專責運港獨文宣海報單張,又運下汽油彈、土製菠蘿、開山刀、頭盔豬咀…

引用:
原帖由 露線圖 於 2022-12-3 22:51 發表

...
從這一張圖已經看出有首富特質...
算到爆.....慳到盡......
有希望繼承香港首富接班人..

其實好多印巴人底層家庭,平時在香港平平無奇冇咩特別,但人地一樣生活緊努力工作,冇拗撬冇又呢又路呱呱吵

係咪應該交巿值租金

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-12-3 21:49 發表
南亞人仍然覺得仔女重要,不停生,

亞洲人就已經覺得唔需要仔女,個人自由自在更重要!
嚮非洲人學習,法國遲早黑人話事

只要信,不要問

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-12-3 21:49 發表
南亞人仍然覺得仔女重要,不停生,

亞洲人就已經覺得唔需要仔女,個人自由自在更重要!
主要因為窮先唔生

順風順水生到健康既B ,唔係人人有咁福氣,都係一種賭博

引用:
原帖由 law31 於 2022-12-3 22:58 發表

從這一張圖已經看出有首富特質...
算到爆.....慳到盡......
有希望繼承香港首富接班人..
一升裝的是摩托車機油,某程度說明他有副業

因為中車多數買18升裝

引用:
原帖由 faigary 於 2022-12-3 23:07 發表

主要因為窮先唔生

順風順水生到健康既B ,唔係人人有咁福氣,都係一種賭博
因此家計會應改組為計生辦,推廣晚婚少育

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2022-12-3 22:45 發表

自己選擇了個人自由,就算絕後也不是其他種族的問題,只是你自己的選擇。
政策是我自己的選擇?我冇同意接收南亞難民喎

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-12-3 21:37 發表
香港物價高昂,要在這裏生活並不容易。近日網上流傳1條影片,1名巴基斯坦裔港人表示自己從事運輸業,月入8萬元,育有4子1女,連同妻子母親共一家八

月入八萬就應該去租/買私樓,唔好霸住啲公屋!

引用:
原帖由 三級警司 於 2022-12-3 23:11 發表

因此家計會應改組為計生辦,推廣晚婚少育

晚婚晚育咪仲多有問題B

引用:
原帖由 sakito520 於 2022-12-3 23:11 發表

政策是我自己的選擇?我冇同意接收南亞難民喎
過去三年抗疫,尤其是澳門經驗證明單一國族社會是好處多於壞處的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]