• 瀏覽: 3,286
  • 回覆: 17
歐盟同意,把進口俄羅斯海運石油價格上限,定為每桶60美元。七大工業國集團(G7)和澳洲宣布,配合歐盟剛通過的協議,設定俄油價格上限。

攪左一場大龍鳳之後既面子工程。
其實可以將上限加大,定為每桶600美元,反正無分別。

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/11815380-歐美澳限價俄油每桶60美元-專家:難有效-現價遠低/

附件

C5BA8DDB-1488-4B42-9410-DE16F80FBDB3.jpeg(370.81 KB)

歐美當自己係唯一買家,當中國、印度、印尼等人口大國仲係石器時代唔使用油?

沒有人理會西方國家了。

廢話連篇 自己唱歌自已聽

口講自由市場,實質只顧自己利益。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-12-3 17:31 發表
歐盟同意,把進口俄羅斯海運石油價格上限,定為每桶60美元。七大工業國集團(G7)和澳洲宣布,配合歐盟剛通過的協議,設定俄油價格上限。

攪左一場大龍鳳之後既面子工程。
其實可以將上限加大,定為每桶600美元,反正無分別。

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/11815380-歐美澳限價俄油每桶60美元-專家:難有效-現價遠低/
6NO專家……油價歷史高位呢?低位試過倒貼﹙記錯就「噤滯」﹚……弱女奻大國入咗幾多俄油?60美元下佢轉口都有利潤:貿戰……俄財女長唔使落台就西伯利亞熊玩埋落去後俄才有新轉機……不過到時同香土97壹樣成堆地雷。

歐美好快有限鷄價令,每次限收1蚊鷄!

美狗一眾嘍囉, 只會圍爐取暖.

寫幾頁紙當WIN咗?

同趴街黃甴一樣,自己講完就當係

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-12-3 18:05 發表
沒有人理會西方國家了。
咁又唔係個個可以。
但俄國大把石油、天然氣,又有核武防身。至少普京大帝可以唔 care 西方政客喔囉。

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-12-3 18:12 發表
廢話連篇 自己唱歌自已聽
政客要面子

西謊日日大叫自由市場,
然後禁華為,禁芯片,自定別國貨品價錢。
日日大叫民煮示威自由,
陰尾立法禁止本國勞工示威遊行,
更在國國山槍殺示威者。
西謊就是西謊!

引用:
原帖由 ttkwan 於 2022-12-3 18:22 發表

6NO專家……油價歷史高位呢?低位試過倒貼﹙記錯就「噤滯」﹚……弱女奻大國入咗幾多俄油?60美元下佢轉口都有利潤:貿戰……俄財女長唔使落台就西伯利亞熊玩埋落去後俄才有新轉機……不過到時同香土97壹樣成堆地雷。
油價升上嚟既時候,咪繼續7折賣比三哥囉。
三哥做運輸,係自己地方轉一轉,正價賣返俾歐盟。唔係幻想出嚟㗎,自己Google 下啦。俄烏打起嚟之後,印度進口俄油歷史新高。拜登一早嘈左三哥啦,三哥見有錢賺唔理拜登之嘛。

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2022-12-3 18:43 發表
寫幾頁紙當WIN咗?
唔係咁可以點。
大家有核武,玩世界末日咩。

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]