• 瀏覽: 27,885
  • 回覆: 199
+6
引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-12-3 17:54 發表
戴口罩3年,小童完全沒法建立正常抵抗力
而家付出代價
係,不過中左都冇乜大不了,呢個病毒只要適加照料,好快好番,不需藥物治療,不過因大量病例致病床短缺就麻煩D。

引用:
原帖由 pycicamn 於 2022-12-5 03:41 發表
RSV在很多年前已有
小粉紅話係美國實驗室研究出黎新病毒。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-12-5 04:13 發表
呢的共存國家, 爆發就係預左, 有乜咁出奇?
係因為新冠疫情長期帶囗罩令BB抵抗力減弱,引致大量感染個案,共存,不帶囗罩,就不會大量感染,明末,井底蛙,我諗你乜叫合胞性過濾病毒係乜都唔知,專攻乜年齡組別你更加一頭霧水。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2022-12-5 12:00 發表

美國冇三年啦!啲人都唔帶罩。
就係早一兩年帶罩,現在共存要除罩,就令最大機會感染層既BB最容易中招,第時疫情結束,香港大6都好大機會發生同樣情況,不過問題不大,呢隻病毒唔係新野,由來已久,而且不藥而愈,係令到兒童病床緊張。

跑步跑包尾既,日L日對前面跑手指指點點
又話要跟佢步姿,又話人跑得慢,又要極權強制呢呢LuLu,
結果點呢??一樣係輸囉~~

但⋯⋯真的假不了,事實勝於鳩吹~~~

停針國/無針國,經常清零

⋯⋯

引用:
原帖由 s336990 於 2022-12-5 12:56 發表

咁唔帶口罩嘅美國同德國爆喎
點解釋?
睇下我#38既回覆啦。
不如你上網查下乜叫合胞病毒先啦,免再比人笑,點解我咁清楚,就因為我個女BB時中過,訓左瑪麗兒童病房一段時間,冇藥食自愈。

引用:
原帖由 daniel_mk2 於 2022-12-5 08:22 發表
打完 mRNA 出事
信不信由你

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]