• 瀏覽: 35,690
  • 回覆: 188
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-12-3 16:17 發表
美國加州帕洛阿爾托的蘋果旗艦店上月25日遭到兩名蒙面匪徒光天化日下洗劫,搶走多部手機等產品,店內損失高達3.5萬美元(約...

加州打劫合法化原來是真的 ...
店員應該同啲賊夾埋打劫公司好似合理啲

蘋果職員話, 我地祖國呢個月改晒法例啦,連五眼d friend國都一齊修晒啦, 扣人錢已經合法, 買野我地任開價係合法, 所以有人入舖搶機是法例保障, 你搞佢反而你犯法

蘋果一定無出bonus 俾員工

垃圾美國玩𠃊完

引用:
原帖由 海灘紅色的師兄 於 2022-12-3 16:48 發表
估唔到蘋果冇生意到咁樣呃保險
唔係蘋果店嘅問題,其他店舖都一樣,售貨員打份工,無謂用命去搏,佢哋出聲干涉,點知班友會唔會掹枝槍出嚟亂掃。

條友掃完貨,唔畀錢掂行掂過出門口,保安詐睇唔到 :

化妝品店畀班友掃貨,店員企埋一邊唔敢出聲:

政府有政府搶,民眾有民眾搶,正常

美國就是世界大賊,國家打劫國家,人民打劫人民!

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-12-3 18:36 發表

史丹福就係位於Palo Alto
有人咁睇,不過嚴格來講,史丹福大學位於史丹福市,佢嘅官方網頁嘅地址係咁寫:

Office of Undergraduate Admission
Stanford University
Montag Hall
355 Galvez Street
Stanford, CA 94305-6106

來源:https://admission.stanford.edu/contact-us/index.html

冇Palo Alto㗎。

引用:
原帖由 開心大少奶老公 於 2022-12-3 17:10 發表
美國D賊真係有個性
果然係有偷野自由
今時今日偷呢啲蘋果店電話只可以當零件賣,
一上線即刻鎖你機🤪

應該可以深圳賽格揾得返

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2022-12-3 18:45 發表

唔係蘋果店嘅問題,其他店舖都一樣,售貨員打份工,無謂用命去搏,佢哋出聲干涉,點知班友會唔會掹枝槍出嚟亂掃。

條友掃完貨,唔畀錢掂行掂過出門口,保安詐睇唔到 :

化妝 ...
全部有保險,唔怕。
不過之後會加價,當成本一部分

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-12-3 16:17 發表
美國加州帕洛阿爾托的蘋果旗艦店上月25日遭到兩名蒙面匪徒光天化日下洗劫,搶走多部手機等產品,店內損失高達3.5萬美元(約...

其實咁攪笑嘅法例,係賀錦麗發明架,希望美國可以永久通用 

黑色星期五零購日。

引用:

一定又係中共錯、中國人錯啦

nigga手足

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]