• 瀏覽: 2,783
  • 回覆: 25
迪拜舉行的亞洲經典健力錦標賽,主辦機構在頒獎典禮上播放香港代表的國歌時出錯,特區政府表示反對和強烈不滿,但就肯定香港代表在當場維護國家尊嚴的表現。 發言人強調,特區政府十分重視事件,已要求港協暨奧委會盡快提交調查報告,嚴肅跟進事件。 發言人說,根據港協暨奧委會的初步報告,香港運動員和領隊已按照港協暨奧委會頒發的指引,在頒獎典禮上即時回應,促使主辦機構停止典禮並作出更正。

其實明顯玩嘢, 港府必須做番啲嘢

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/特區政府對賽 ... 當場表現-042128432.html

好明顯有港獨份子在暗中攪鬼, 反中媚外之心不死..

都話佢地夠薑播曬成首唔好停吖笨 唔夠薑咩? 好驚咩 即係同D狗夠膽吠又唔夠膽咬人一樣
等緊黃尸手足同我解釋下點解唔夠薑既

白紙運動+狂播錯國歌, 9X9又係美狗玩嘢.

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-12-3 16:21 發表
白紙運動+狂播錯國歌, 9X9又係美狗玩嘢.
唔係九成九,係十成!
攪中國唔成,又乘機攪返香港,老美真係無所不用其極!

提示: 違規內容已被屏蔽
播錯國歌是Google,除非中國政府收買了它,人們也是跟Google來做野!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 gd4860ecc1954 於 2022-12-3 16:23 發表

唔係九成九,係十成!
攪中國唔成,又乘機攪返香港,老美真係無所不用其極!
有把聲片中話[係錯既]。
咩野係錯?個運動員唔係中國國家隊但播緊中國國歌(中國國家隊戰衣是紅色不是籃色的)?🤣🤣

引用:
原帖由 AngelPaul026 於 2022-12-3 16:28 發表
播錯國歌是Google,除非中國政府收買了它,人們也是跟Google來做野!
快快報解放軍,有人播中國國歌但身穿籃衣扮中國國家隊?😂😂😂

禍港小粉紅
又想借事件解散香港代表隊

取消港隊算啦,根本就多舊魚

引用:
原帖由 starr 於 2022-12-3 21:52 發表
取消港隊算啦,根本就多舊魚
是呀
解散港協奧委會
香港不需運動員

小粉紅勾結外國勢力
收錢做野
借事件針對香港代表隊
目的是摧毀香港體育界
狼子野心
亡港之心不死

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-12-3 21:56 發表

是呀
解散港協奧委會
香港不需運動員
冇錯 有料就直接入國家隊,冇料就收皮

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]