• 瀏覽: 3,561
  • 回覆: 24
美國最大國防承包商之一諾斯諾普格魯曼(Northrop Grumman)12月2日晚展示採用隱身技術製造的最新型戰略轟炸機B-21「突襲者」。從外形看來,它採用

香討老友eddie同黃甴又可以好怕醜咁為美國引以為傲同自豪囉

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/843166/美國公開最新b-21轟炸機-具備無人駕駛功能

係B2縮細版

最好自行爆炸, 不要遺害人間

「尾國國民警衛軍」又有屠殺人民新玩具玩了!

黃畜又有新飛機可以打

睇返資料 其實B21 係B2既縮小版
負重減半 不過造價大幅減少

明明已經有B2 點解要再推B21
關鍵係一個字 錢
B2 由於佢果層特殊塗料 係要專人 而且要有專門機庫去保存 維護
單單每次飛行維護 都唔少錢
更加唔好講定期維修
估算一年都要用上千萬去做維護
所以要推出B21既原因就好清楚

不過如果外層塗料都係用B2果一隻
估計日常維護都唔會平得去邊
最多只係人手 同埋專門機庫果度可以減少支出
但我唔認為真係可以減好多

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-12-3 16:47 發表

關鍵係一個字 錢
B2 由於佢果層特殊塗料 係要專人 而且要有專門機庫去保存 維護
更加唔好講定期維修

最多只 ...
f35=低配f22
b21=低配b2
f35游水鼻尖仆街都夠膽死你就知b21咩料啦
咁大架做無人仲戇鳩=ddg-1000搞匿蹤

引用:
原帖由 sakito520 於 2022-12-3 16:55 發表

f35=低配f22
b21=低配b2
B21如果塗層維護問題依然咁難搞
其實就算出呢個低配 都無乜用

反而無人駕駛呢個功能就有D意思
隱形轟炸機 配無人駕駛功能
真係唔會俾人發現

而家整緊6架B-21,尾國空軍計畫買100架。
價錢唔公開,即係冇民主監督。

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-12-3 17:00 發表

B21如果塗層維護問題依然咁難搞
其實就算出呢個低配 都無乜用

反而無人駕駛呢個功能就有D意思
隱形轟炸機 配無人駕駛功能
真係唔會俾人發現
B2塗層維護問題難搞係因為一塊皮過,花少少要換就要成塊皮換
咁大架無人極咪又係得fighter咁上下速度,如果真係可以做出推到呢架野高超音速既引擎仲會有座位咩
速度快=食油快,你仲要係縮水版唔通你成個機腹裝哂油咩

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-12-3 16:47 發表

關鍵係一個字 錢
更加唔好講定期維修

最多只 ...
其實係美國國防部出架平價版,特登俾香港曱甴見有新機可以打吓J
因為驚班曱甴谷得耐,好易谷死,會少咗跟美狗

引用:
原帖由 sakito520 於 2022-12-3 16:55 發表

f35=低配f22
b21=低配b2
咁大架做無人仲戇鳩=ddg-1000搞匿蹤
放心,佢地會送B21去呆灣試飛

B2造價一隻20幾億美金,B21要做100隻“希望”造價係5億幾,結果應該超過10億一隻亦都唔會造到100隻咁多

尾國又有新既殺人武器

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]