• 瀏覽: 2,424
  • 回覆: 13
【Now新聞台】因為洩露美國政府機密而被通緝的美國中情局前僱員斯諾登,已經宣誓成為俄羅斯公民。

我認為斯諾登入藉俄羅斯是無別選擇的決定, 為了他和家人的安全, 我是理解他的, 因為普京已當你係人質, 你想走只有死路一條, 現在唯有見步行步。

新聞來源連結:

http://news.now.com/home/international/player?newsId=499604

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-12-3 12:33 發表
【Now新聞台】因為洩露美國政府機密而被通緝的美國中情局前僱員斯諾登,已經宣誓成為俄羅斯公民。

我認為斯諾登入藉俄羅斯是無別選擇的決定, 為了他和家人的安全, 我是理解他的, 因為普京已當你係人質, 你想走只有死路一條 ...
唔係有身份証就係公民咩?😅

仲有野未爆

引用:
原帖由 AZ97 於 2022-12-3 12:42 發表

唔係有身份証就係公民 正如外籍家庭傭工係香港邊個冇香港身份証

引用:
原帖由 AZ97 於 2022-12-3 12:42 發表

身份証只是一張紙, 相信老俄仍會提防斯諾登可能是間諜, 必要時有殺錯無放過, 斯諾登應該明白他的處境相當危險, 普京是有強烈法西斯和恐怖主義傾向的, 斯諾登亦必受老俄監視。

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-12-3 13:15 發表

身份証只是一張紙, 相信老俄仍會提防斯諾登可能是間諜, 必要時有殺錯無放過, 斯諾登應該明白他的處境相當危險, 普京是有強烈法西斯和恐怖主義傾向的, 斯諾登亦必受老俄監視。
吹假都吹到咁!我有理由相信閣下係弱智

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-12-3 13:15 發表

臆想症發作🤣🤣🤣

引用:
原帖由 mo5k5 於 2022-12-3 14:44 發表

吹假都吹到咁!我有理由相信閣下係弱智
世事複雜, 故此必需要有精密的思維去分析, 當然實情可能比我想像簡單, 但你不能排除存在我分析的可能性。

逃犯一名

斯諾登涉嫌泄漏國家機密, 無論他揭露咗甚麼國家醜聞, 一件事還一件事, 不能因為他以為揭露了國家醜聞, 就可免除叛國罪, 所以他有機會應該回國接受法律審判才公平公正, 出得黎行就預咗要還, 不應著草那麼不光采, 而回國受法律審判才光明磊落, 勿亂說這是政治迫害意圖掩飾自己的過失。

棄暗投明咪好囉

引用:
原帖由 NIK9527 於 2022-12-3 15:42 發表
斯諾登涉嫌泄漏國家機密, 無論他揭露咗甚麼國家醜聞, 一件事還一件事, 不能因為他以為揭露了國家醜聞, 就可免除叛國罪, 所以他有機會應該回國接受法律審判才公平公正, 出得黎行就預咗要還, 不應著草那麼不光采, 而回國受法律審判才光明磊落, 勿亂說這是政治迫害意圖掩飾自己的過失。
國安法喺抄美國的

幾時會叫佢上戰場打仗

支持棄暗投明!
尾幗民主已死

主題標籤 #俄羅斯
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]