• 瀏覽: 45,028
  • 回覆: 324
  • 追帖: 1
+2
反對得太遲喇   

又出個乜乜關注小組囉,之前都有條又唔男又唔女的茂利,現在影都冇埋

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-12-3 11:11 發表

自己踩緊住緊既都係填返來……
你班人衣家來反對?
上左岸就要阻擋後來者,咁至可以獨霸資源

個海你架 , 唔鐘意咪搬

同情康城居民,因為當日講明係冇公屋,先至買樓搬入去。不反對填海,但填咗全部起私樓囉唔該。

不嬲景觀唔一定有保障
第一日買樓?

政府唔洗理日出康城啲居民 佢哋無買斷海景 而家日出康城都唔係買斷土地 再講多啲就同佢哋講 地租到期就唔續租仲要清返塊地比政府

引用:
原帖由 fat6 於 2022-12-3 11:18 發表
可以填!要求每戶賠償3/400萬!因樓價損失,今先叫公平b啲啲。
買樓時買埋個海?????

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-12-3 08:49 發表
【本報訊】《施政報告》提出興建「三鐵三路」,運輸及物流局披露「三鐵三路」走線概念,政府亦回應研究於將軍澳創新園對出水域範圍填海,以提供將軍澳綫南延綫所需用地。有日出康城居民昨日到政府總部請願,反對在日出康城對出近民居的位置填海。

轉載;

斥沿海單位沽清後方知 損害利益

早前西貢區議員張美雄進行的問卷調查中,有逾九成康城居民受訪者反對填海方案。他們表示填海可能造成污染;政府在日出康城所有向南 ...
香港人就係咁自私,平時就嘈樓貴冇樓住,到係你附近起樓就反對!

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-12-3 08:49 發表
【本報訊】《施政報告》提出興建「三鐵三路」,運輸及物流局披露「三鐵三路」走線概念,政府亦回應研究於將軍澳創新園對出水域範圍填海,以提供將軍澳綫南延綫所需用地。有日出康城居民昨日到政府總部請願,反對在日出康城對出近民居的位置填海。

轉載;

斥沿海單位沽清後方知 損害利益

早前西貢區議員張美雄進行的問卷調查中,有逾九成康城居民受訪者反對填海方案。他們表示填海可能造成污染;政府在日出康城所有向南 ...
無咗海景緊係嘈

應該填到去東龍島,咁就好多地起樓

香港人:要求增加骨灰甕位、要求增加公屋供應、要求增加老人設施
當選址鄰近自己屋企時:
香港人:反對!反對再反對!

康城居民反對,係因為有海景變咗無海景

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-12-3 10:48 發表
將軍澳都係填海填返黎
都唔明班友喺度嘈乜!
就連深井起個海旁單車徑又話會永久破壞海景!自私撚即係自私撚!

引用:
原帖由 gerson161 於 2022-12-3 16:16 發表
康城居民反對,係因為有海景變咗無海景
康城哩個位係死位,就算畀你全海景又點,除非連個海底隧道過柴灣或小西灣就唔同講法。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]