• 瀏覽: 17,884
  • 回覆: 117
係咪病死?
可能無咁簡單... 

引用:
原帖由 snooboy 於 2022-12-2 18:42 發表
呢班撚樣將江同習比較, 目的係想污名化習主席
當年點同依家, 美國都未發現中國威脅佢霸權, 梗係好做啦 😡
又唔好咁講,當年有當年的難處今日有今日的!

江及習主席都是有心人,為人民服務!

當年東莞盛世,港男天堂,以前港男係大爺,等女服侍,現在港男變晒狗公,貼錢做港女隻兵ON99
港女驚比大陸妹取代,以前的港女邊會好似現在咁串吊高黎賣女權咁重

引用:
原帖由 ooxx13 於 2022-12-3 12:39 發表

九吾搭八,中國呢幾年除咗剛開始。9成以上地區都冇點封控過,都係核酸。

快啲返歸啦,你哋呢啲曱甴就係中意打飛機~
井底之蛙真係活在井底,真係望到井口就以為全世界。上年就無乜,今年就封到pk,你個井口睇唔到嗎?
唔怪得我啲大陸同事都笑9你呢類人!

引用:
原帖由 ingredient 於 2022-12-3 14:24 發表

井底之蛙真係活在井底,真係望到井口就以為全世界。上年就無乜,今年就封到pk,你個井口睇唔到嗎?
唔怪得我啲大陸同事都笑9你呢類人!
死曱甴你收皮啦,其他人有可能畀你呃到。

就算係今年,封控嘅地方對全中國頂多占二成。吾少地方都係短期封控,類似深圳咁樣。
似上海咁樣嘅封控區根本冇幾個~

仲學人老作大陸同事,我一堆親戚喺大陸,玩遊戲識到嘅大陸人冇一千都有幾百,全國各地都有。

引用:
原帖由 ooxx13 於 2022-12-3 17:38 發表

死曱甴你收皮啦,其他人有可能畀你呃到。

就算係今年,封控嘅地方對全中國頂多占二成。吾少地方都係短期封控,類似深圳咁樣。
似上海咁樣嘅封控區根本冇幾個~

仲學人老作大陸同事,我一堆親戚喺大陸,玩遊戲識到嘅大陸人冇一千都有幾百,全國各地都有。
一時又話一成,依家又話兩成,你啲數據邊度嚟,靠估的嗎?🤣
阿~你唔只係毛能,仲係毒能。怪不得知唔知道封城對中國經濟何其大。

如果光頭基唔係上錯賊船.啲徒弟認賊作父.而家乜位都有得佢玩。

引用:
原帖由 oyear 於 2022-12-3 08:35 發表

社會主義根本就係反資本,要控制資本架wor
資本唔控制味好似台灣人食萊豬 立委話叫政府標籤食物包裝由美國出品,政府都無權標籤。台灣人連唔食萊豬既權力都無咯。

邊有民主呢?兩黨議會本身就唔係為管好社會 是為爭控制社會入自己袋。
唔係話中國無謀私利既官,但哥d係體制外既叫做貪污!唔好比人洗腦了。中共好難尊重四大家族籠斷香港。
台灣只是民主的初階,始終中國人有劣根性,搞民主也是形式上,亞洲人除日本人較好外,其他地方的民主都很多缺陷,
但有缺乏的民主,也總比獨裁的地方好。

歐美民主也愈來愈多問題,就是滲入太多非白人,民主制度就走樣了!搞民主同人種是有關的

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-12-7 20:06 發表

台灣只是民主的初階,始終中國人有劣根性,搞民主也是形式上,亞洲人除日本人較好外,其他地方的民主都很多缺陷,
但有缺乏的民主,也總比獨裁的地方好。

歐美民主也愈來愈多問題,就是滲入太多非白人,民主制度就走樣了!搞民主同人種是有關的
除左北韓有咩地方獨裁?

我從來無聽過民主係有初階。 社會主義分階段性就有,你係味搞錯左?

另,咩叫民主? 投票兩會就叫民主? 甘你首先就比人洗左腦啦。 投票議會制就係獨裁勒。

就係你哥句,資本隴斷社會,資本統治左人民。你用一百年農業經濟講,你既想法就岩。工業革命後已經無獨裁呢回事,北是蘇美冷戰/兩大陣營下受保護既另類。

依家英美就係獨裁政府。 點玩法都係服務資本獨裁。人民受罪。

引用:
原帖由 snooboy 於 2022-12-2 18:42 發表
呢班撚樣將江同習比較, 目的係想污名化習主席
當年點同依家, 美國都未發現中國威脅佢霸權, 梗係好做啦 😡
讓子彈飛,引蛇出洞,跟著場戲後面好睇

馮檢基好在你退得早, 唔係就會陪你班基友一齊入獄過年了

引用:
原帖由 烏鴉白色2021 於 2022-12-2 18:29 發表
中聯辦辦公樓設靈堂,供香港各界人士弔唁已故國家領導人江澤民。民協主席廖成利聯同民協前立法會議員馮檢基下午到靈堂致意。廖成利表示,江澤民作風開明、開放,亦有幽默感,推動一國兩制,在他領導下香港保持繁榮,國家走向世界,相信市民都會懷念他。 馮檢基提到江澤民執政期間,中英討論香港回歸出現爭拗,傳統民主派較...

香港政治環境本來都好寬鬆,但泛民要拉埋美國搞垮政府,落得今日田地,仲有乜野好怨。

又變返地中海, 假髮呢 

過氣舊電池又出來刷存在感,唔通佢又想出嚟參選下次立法會?

引用:
原帖由 u23dom 於 2022-12-8 09:19 發表
馮檢基好在你退得早, 唔係就會陪你班基友一齊入獄過年了
比自己友踢走

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]