• 瀏覽: 13,663
  • 回覆: 131
  • 追帖: 1
中國在倫敦塔附近新建大使館的計劃,因安全和隱私問題被當地區議會否決。據彭博社報道,當地塔村區議會(Tower Hamlets Council)星期四(12月1日

英國真的越來越不知所謂,買得地給中國,又不准中國在那裡建大使館,那地方既然是中國的,你英國憑什麼不准中國在那裡建大使館。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/842741/倫敦塔村區議會否決中國建新駐英使館申請

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-12-2 13:20 發表
中國在倫敦塔附近新建大使館的計劃,因安全和隱私問題被當地區議會否決。據彭博社報道,當地塔村區議會(Tower Hamlets Council)星期四(12月1日

你買咗塊地唔一定要俾你起,佢哋絕對有權否決你嘅申請

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-12-2 13:32 發表

你畀錢買塊地起樓住,之後政府話只能夠起公園,你都話無問題?😒

人地買咗又唔畀人用, 咁你計算升值價錢買番咯, 吊你王蝨

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-12-2 13:32 發表

合約精神????

蠅蟈佬得罪中國大客,自掘墳墓,又唔係唔知自己窮,下埸好快同烏鼠國一樣

引用:
原帖由 chimaylam 於 2022-12-2 13:50 發表

合約精神????
閪人嘅合約精神,只係你哋要遵守,佢哋可以任意修改😒

買左地都唔比建大使館,咁咪搵 9 笨柒

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-12-2 13:41 發表

你畀錢買塊地起樓住,之後政府話只能夠起公園,你都話無問題?😒
建大使館不嬲都要問當地政府批准,外國駐中國使館都係一樣

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-12-2 13:54 發表

之前合約有無寫明唔准起乜
實會寫明用途

主題標籤 #區議會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]