• 瀏覽: 8,185
  • 回覆: 74
+2
引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-12-2 07:59 發表
中  國  足  球  最  輝  王  的  時  候  係  廣  周  恒  大  土  亳  許  老  板

用  錢  堆  砌  出  來  的  足  球  隊  ,  錢  不  是  萬  能  ,  不  能  換  取  世  人  的  尊  重  .
試吓喺少林武當選拔,再唔係喺華山崆峒搵人

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-12-2 07:52 發表
足  球  有  贏  有  輸  本  應  好  正  常

但  多  年  來  ,  小  日  本  同  棒  子  都  係  世  界  杯  常  客  

已  經  充  分  顯  示  亞  周  頂  級  水  平

相  反  中  國  足  球  付  敗  不  hum  ,  不  思  進  取  ,  以  取  笑  日  本 ...
ching,國內名人鬧爆日本人執垃圾,嗰位國內名人係「日本國內」啊!
引用:
日本球迷執垃圾 國內名人鬧爆:奴性!

日本球迷喺世盃賽場執垃圾,獲得國際社會盛讚,國際足協亦喺官方社交媒體讚揚,不過有日本國內名人反過來鬧爆,靠執垃圾獲取自豪感,只係一種「奴隸根性」。
係抵被人恥笑既 

黃狗吹到日本攞左世界盃

西班牙明顯想走線

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-12-2 07:52 發表
西班牙僅負,德國得失頭差出局
劇本一早就有,就係西班牙送德國一程。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-12-2 08:04 發表

ching,國內名人鬧爆日本人執垃圾,嗰位國內名人係「日本國內」啊!

係抵被人恥笑既 
無  錯  係  日  本  人  提  出  ,  但  日  本  無  人  認  同  佢

而  付  禾  佢  的  竟  然  是  中  國  人

真  收  家

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-12-2 08:12 發表

無  錯  係  日  本  人  提  出  ,  但  日  本  無  人  認  同  佢

而  付  禾  佢  的  竟  然  是  中  國  人

真  收  家
引用:
有人指出日本球迷在海外執垃圾,但喺國內賽場就唔會咁做,有「做騷」之嫌,而且靠執垃圾博取讚賞,反映民眾對本國文化同歷史缺乏自豪感
呢啲係日本民眾既睇法

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2022-12-2 07:59 發表
中  國  足  球  最  輝  王  的  時  候  係  廣  周  恒  大  土  亳  許  老  板

用  錢  堆  砌  出  來  的  足  球  隊  ,  錢  不  是  萬  能  ,  不  能  換  取  世  人  的  尊  重  .
學好的中文先出來獻醜啦

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-12-2 08:04 發表

係抵被人恥笑既 
中國其他運動既水平提升左唔小,但足球總係得二三線水準
另外恭喜日本首名出線(對我黎講係跌眼鏡, 但足球就係咁先好睇)

我半夜望下手機,幾想德國輸呀。咁就德西一齊出局。
今年呢隊西班牙,完全唔得,得個搓波,攻勢軟弱無力,如果唔係第一場好運大勝,根本德國出線。

足球係其中一種運動,歐洲係比較強,咁又點呢?咁曲棍球印度好強,乒乓球中國最強,咁又點呢?

引用:
原帖由 cadnsdm 於 2022-12-2 07:49 發表
落後再反勝德國西班牙,唔簡單
出界當入

引用:
原帖由 lamhonwai 於 2022-12-2 08:26 發表

中國其他運動既水平提升左唔小,但足球總係得二三線水準
另外恭喜日本首名出線(對我黎講係跌眼鏡, 但足球就係咁先好睇)
中國有二三線水平???

你講亞洲二、三線水平呀,咁就差唔多。

要清楚啲嘛。

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2022-12-2 08:30 發表
足球係其中一種運動,歐洲係比較強,咁又點呢?咁曲棍球印度好強,乒乓球中國最強,咁又點呢?
乒乓球、體操中國強,咁又點?
梗係要改規則、禁動作,打壓中國

人地西班牙系玩走線咋,克羅地亞同摩洛哥,點會唔識揀呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]