• 瀏覽: 25,453
  • 回覆: 156
  • 追帖: 1
+8
仲有四佰萬未染,要共存,
死多兩,三萬先講。

引用:
原帖由 Himhim0930 於 2022-12-1 19:17 發表

有無打針?
千分之一重症或者死亡,
所以會有九佰九十九人出嚟話好小事,
因為死嘅萬幾人當中無佢份。

引用:
原帖由 九紫鳳凰 於 2022-12-1 18:25 發表

不太可能。現在cov19的這一代殺傷力很低,死亡率也不高,而且死亡個案主要集中係年老及長期病患者。
死亡率千分之一,
你問死咗嘅一萬人,
佢哋屋企人,朋友,
隻病毒殺傷力低吾低。

引用:
原帖由 candy7510 於 2022-12-1 18:04 發表

大部份人燒都冇發,係咳兩聲,我家四個中哂,得細仔微燒,其他全部冇燒
咁你要去醫院睇吓,
每日有幾多COVID重症,
插曬喉,植物人咁,
慘過死,只係你見唔到。

每日一萬宗,死二十件,
五佰分之一,死亡率係好高,
只係政府要共存,比你地覺得吾嚴重。

果班卜街生意佬+旅遊佬之前就瓜瓜撚嘈要生要死要放寬,好啦放寬咗喇,衣家又爆返上黎過萬宗喇,
佢地現在重敢唔敢出來講一句說話啊呀???
之前已經話一早話會爆返嗮上嚟咖啦??
😡😡😡😡😡😡🔥🔥🔥🔥🔥🔥

引用:
原帖由 劉本仁 於 2022-12-1 17:26 發表

發2日燒啫,唔明點解會驚,流感都會死人啦,又唔見以前封城
死吾去可以咁講。

越來越精彩

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-12-1 16:02 發表
【最新】本港新增10137宗新冠確診,輸入個案佔606宗,多15患者離世

疫情轉趨嚴峻, 夾雜流感肆虐, 市民要盡量留家, 保安康呀~

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=30814&refer=Share&utm_source=nowNewsAppShare&utm_medium=referral
嘩, 乜搞到咁嚴重~

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-12-1 17:42 發表

香港市民唔接受,你見去到10,000條街都仲係咁多人就知啦
你夜晚行吓彌敦道或去下尖沙咀,條街都係好少人!因冇事唔會無無謂謂出街。
日頭多人行,因要工作或需要上學或購物睇病!日頭有十份一人出街,已有75萬人喇!

疫情重新升破一萬,好危險。

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-12-1 18:54 發表

其實用膠板阻隔應該要取消
根本岸鳩。。。。 我係話諗呢樣嘢出嚟嗰個

10萬1日都係咁過

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 1-12-2022 16:02 發表
【最新】本港新增10137宗新冠確診,輸入個案佔606宗,多15患者離世

疫情轉趨嚴峻, 夾雜流感肆虐, 市民要盡量留家, 保安康呀~

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=30814&refer=Share&utm_source=nowNewsAppShare&utm_medium=referral
不走回頭路!使乜驚,直頭除啦!?

話之佢一百萬宗,只要死唔係自己,
一於當傷風!

引用:
原帖由 波濤宇宙的貓奴 於 2022-12-1 19:55 發表

你夜晚行吓彌敦道或去下尖沙咀,條街都係好少人!因冇事唔會無無謂謂出街。
日頭多人行,因要工作或需要上學或購物睇病!日頭有十份一人出街,已有75萬人喇!
星期五六人多到爆,食飯都要等位,其實大家都已經唔當係一回事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]