• 瀏覽: 87,190
  • 回覆: 402
+19
綜合中國媒體報道,一項由武漢大學病毒學國家重點實驗室科研團隊開展的實驗,對Omicron(又譯作奧密克戎)變異株的致病力已經下降的結論進行了充分

係咪即將可以放寬防疫措施?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/842387/中國科研團隊實驗驗證-omicron致病力已大幅降低

的確,致死率已經唔係咁高。
再用太嚴之防控,會招民憤。

之前已有人話 :  到喉唔到肺。  

支持中國繼續深化科研項目!

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-12-1 12:23 發表
綜合中國媒體報道,一項由武漢大學病毒學國家重點實驗室科研團隊開展的實驗,對Omicron(又譯作奧密克戎)變異株的致病力已經下降的結論進行了充分

中國以純科學去決定政策..
西方就係政治凌駕一切...

引用:
原帖由 lung_block 於 1-12-2022 12:30 發表

中國以純科學去決定政策..
西方就係政治凌駕一切...
疫情死咁多人就知佢地唔掂啦!

開始為放寬嚟做勢.

Omicron真係好恐怖....真係好恐怖.....
如果中左唔嗱嗱聲醫......你再過多三日......

你就會好返 ! 

又放定風準備唔再封

唔搞個肺唔代表唔上腦
前幾日先有個港大醫學院教授出嚟講,香港好多小朋友中招之後學習能力下跌。

https://news.tvb.com/tc/story/4ff67eb96db28cc90f000001

八成受訪的確診兒童患有後遺症,其中五成更出現腦霧徵狀
有腦霧的小朋友,許多時候都是家長或老師發覺小朋友感染新冠之後,他們的學習能力好像下降,通常因為他們的記憶力變差、專注力變差,一些處理事情速度減慢。

林病點樣賠返個仔俾人哋?

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2022-12-1 12:43 發表
Omicron真係好恐怖....真係好恐怖.....
如果中左唔嗱嗱聲醫......你再過多三日......

你就會好返 ! 
練開氣功,打咗四針嗰個李家超,食埋輝瑞神藥都要六日先變陰。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-12-1 16:10 發表
唔搞個肺唔代表唔上腦
前幾日先有個港大醫學院教授出嚟講,香港好多小朋友中招之後學習能力下跌。
選擇依附西方,唯有放棄道德低線,什麼紅線都是屁話。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-12-1 16:12 發表

練開氣功,打咗四針嗰個李家超,食埋輝瑞神藥都要六日先變成中陰身。
而家變陰同有無症狀係兩回事😂
從有症狀變到無哂症狀都可以係陽😂

引用:
原帖由 理+誠 於 2022-12-1 12:28 發表
的確,致死率已經唔係咁高。
再用太嚴之防控,會招民憤。
等內地完全開放,到時又搶棺材

最權威既驗證係習大大去咗開豬20同冬盟都無事所以大家可以放心!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]