• 瀏覽: 87,458
  • 回覆: 402
+19
英美日國家支持中央政府全力堅持清零,嚴格執行大小區封城。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-12-1 16:10 發表
唔搞個肺唔代表唔上腦
前幾日先有個港大醫學院教授出嚟講,香港好多小朋友中招之後學習能力下跌。

https://news.tvb.com/tc/story/4ff67eb96db28cc90f000001

八成受訪的確診兒童患有後遺症,其中五成更出現腦霧徵狀
有腦霧的小朋友,許多時候都是家長或老師發覺小朋友感染新冠之後,他們的學習能力好像下降,通常因為他們的記憶力變差、專注力變差,一 ...
咁外國好多人都中咗超過兩次,咁佢哋會唔會變咗弱智㗎😂

連街市阿姐都一早己經知

幾時通關?
喜茶,海底撈,洗腳,雞煲,大陸工廠妹,港男至愛

引用:
原帖由 lung_block 於 2022-12-1 12:30 發表

中國以純科學去決定政策..
西方就係政治凌駕一切...
又或者以選票凌駕一切

外國一年前都講左,中國現在先出報告!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-12-1 16:10 發表
唔搞個肺唔代表唔上腦
前幾日先有個港大醫學院教授出嚟講,香港好多小朋友中招之後學習能力下跌。

https://news.tvb.com/tc/story/4ff67eb96db28cc90f000001

八成受訪的確診兒童患有後遺症,其中五成更出現腦霧徵狀
有腦霧的小朋友,許多時候都是家長或老師發覺小朋友感染新冠之後,他們的學習能力好像下降,通常因為他們的記憶力變差、專注力變差,一 ...
的確而家唔攪個肺,但攪條腸同攪個腦 我有朋友中左,話攪埋條j

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-12-1 12:23 發表
綜合中國媒體報道,一項由武漢大學病毒學國家重點實驗室科研團隊開展的實驗,對Omicron(又譯作奧密克戎)變異株的致病力已經下降的結論進行了充分

真係巧合,遲晤遲,早唔早,D人舉完A4,份報告就出爐。
應驗左句說話,有D人真係五行欠炳,唔吊唔大。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 理+誠 於 2022-12-1 12:28 發表
的確,致死率已經唔係咁高。
再用太嚴之防控,會招民憤。
出得呢D報告,代表黎緊防疫政策有可能改變,小粉紅又有機會食回力標,真係羨慕死人。

引用:
原帖由 lung_block 於 2022-12-1 12:30 發表

中國以純科學去決定政策..
西方就係政治凌駕一切...
你好似調九轉黎講,呢D報告半年前西方已大九把,唔係香港做乜0十3?

阿爹搞唔掂, 要放寬了, 咪找兩個報告出黎當下台階囉. 

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-12-1 12:39 發表
開始為放寬嚟做勢.
坐等小粉紅食回力鏢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]