• 瀏覽: 6,744
  • 回覆: 37
二價疫苗開打 市民指加強保護今日起,12歲或以上合資格者,可接種復必泰二價疫苗作為第4針。在觀塘社區健康

今日起,12歲或以上合資格者,可接種復必泰二價疫苗作為第4針。 在觀塘社區健康中心接種站,早上來打針的人不多,有市民選擇打二價疫苗,指工作經常接觸確診病人、相信二價疫苗能更有效對付新型病毒株,加強保護。有市民指,不清楚一價與二價疫苗的分別,是為了去旅行才接種。 亦有來打第3針復必泰一價疫苗的市民指,如政府不強制接種4針,不會選擇接種二價疫苗。

其實有邊個會想打第4針?

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news2/local/2466852/二價疫苗開打-市民指加強保護

今日打疫苗排長龍!

有國藥/科興2價我book, mRNA不了

快D去力,下個月高危呀

遲啲好多中國人落嚟
打定疫苗應對都算好合理嘅選擇
如果中國繼續清零
我就唔會考慮打第四針
打第三針嗰時好大反應
唔舒服咗一日半
好辛苦

引用:
原帖由 touya08 於 2022-12-30 16:00 發表
yes

引用:
原帖由 touya08 於 2022-12-30 16:00 發表
過年後就有了

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-12-30 16:08 發表

過年後就有了
好似話仲有鼻吸式 同埋 新冠特效藥, 睇見祖國咁決絕開放應該係留有一手

引用:
原帖由 touya08 於 2022-12-30 16:10 發表

好似話仲有鼻吸式 同埋 新冠特效藥, 睇見祖國咁決絕開放應該係留有一手
我等緊…已經打埋流感針打底,屋企4個人得一個中咗我哋仲未中

引用:
國藥二價位係MRNA, 只有科興二價係滅活

引用:
記得打埋流感針呀,歐美爆得好勁…三年又戴口罩保護抗體弱哂無謂去搏

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-12-30 16:21 發表

記得打埋流感針呀,歐美爆得好勁…三年又戴口罩保護抗體弱哂無謂去搏
流感針要60歲以上先有得免費

真心建議多啲年輕男性去打復必泰

引用:
原帖由 touya08 於 2022-12-30 16:27 發表

流感針要60歲以上先有得免費
50歲以上可去私家診所打政府資助,去貼有疫苗資助計劃私家診所打唔使錢的

信呢啲7天釋法了⋯不知害幾多人跟人賭輸了 次次老點!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]