• 瀏覽: 5,284
  • 回覆: 31
+3
國務院副總理孫春蘭今日(30日)在國家衛生健康委召開座談會,表示隨著奧密克戎病毒致病性的減弱、疫苗接種的普及、防控經驗的積累,中國疫情

快快通關,等香港市民可以正常往返大陸

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 孫春蘭-病毒致病性減弱-防疫面臨新形勢

其實大陸嘅封鎖措施都已經放鬆緊㗎啦, 11月頭嘅時候,已經提出咗政策嘅調整,不過啲人扮睇唔到,你問我三四月嘅時候,應唔應該封,要封, 香港同台灣就係因為乜都唔做,所以先死咗過萬人, 但係隨著病毒死亡率降低,同埋傳播能力提升,開始接近流感,我都覺得措施會慢慢放鬆。

新疆意外火燭,死10個人,就要搞大佢,又話要悼念,疫情令香港和台灣死超過1萬人, 請問又有誰為他們默哀

新形勢要有新應對方法

係時候要作出改變。

一切都會慢慢變好

引用:
原帖由 摸胸呻吟妖上身 於 2022-12-1 00:47 發表
國務院副總理孫春蘭今日(30日)在國家衛生健康委召開座談會,表示隨著奧密克戎病毒致病性的減弱、疫苗接種的普及、防控經驗的積累,中國疫情

減低圍封尺度不等於通關,港燦想太多

仲唔通關,中港經濟會好淒涼!

引用:
原帖由 摸胸呻吟妖上身 於 2022-12-1 01:29 發表
仲唔通關,中港經濟會好淒涼!
全世界都蕭條

引用:
原帖由 光明與黑暗 於 2022-12-1 00:57 發表
新疆意外火燭,死10個人,就要搞大佢,又話要悼念,疫情令香港和台灣死超過1萬人, 請問又有誰為他們默哀
性質相同?

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-12-1 01:20 發表

減低圍封尺度不等於通關,港燦想太多
香港係中國不可或缺一部份,你咁講係咪鼓吹祖國分裂?讓兩地人民不能正常往來,已報國安查你條粉皮。

引用:
原帖由 candy7510 於 2022-12-1 02:12 發表

性質相同?

引用:
原帖由 candy7510 於 2022-12-1 02:16 發表

香港係中國不可或缺一部份,你咁講係咪鼓吹祖國分裂?讓兩地人民不能正常往來,已報國安查你條粉皮。
報完貼上來,查埋一眾鄉土黃畜

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2022-12-1 02:20 發表

點同法?

引用:
原帖由 candy7510 於 2022-12-1 02:23 發表

點同法?
都系新冠引起

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]