• 瀏覽: 58,264
  • 回覆: 244
+18
引用:
原帖由 st70 於 2022-12-1 07:03 發表

三哥死無數人都冇人要問責
有民主自由咩都得,又糸。。。忘記左印度,印度應該死最多人

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-12-1 00:24 發表
國務院副總理孫春蘭今日(30日)在國家衛生健康委召開座談會,表示隨著奧密克戎病毒致病性的減弱、疫苗接種的普及、防控經驗的積累,中國疫情

...
大家應該多謝美國攪了一場白紙革命,讓中國早點復常👍🤣🤣

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-12-1 00:35 發表

中央政策係及時而出.
跪!

引用:
原帖由 楚曉 於 2022-12-1 00:47 發表

美國死一百萬人都唔問責.
中國堅守人民生命反而要問責.

🙄🙄🙄
政權不穩,大部份原因都是經濟問題,沒有人因為 疫情死了很多老弱去反政府

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-12-1 00:51 發表
可惜啲疫苗唔防感染就係唔防感染。 效果就係差。結果就係長期谷爆醫院。
香港而家死嗰啲,我估好多都係三針四針。
無知就唔好出來7

引用:
原帖由 AddersonLui 於 2022-12-1 07:49 發表

政權不穩,大部份原因都是經濟問題,沒有人因為 疫情死了很多老弱去反政府
現實就係特朗普連唔到任。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-12-1 01:48 發表

問題就嚟喇,地球好似有四十幾億年曆史,夠曬時間俾啲病毒變到好弱個喎,點解仲不斷有致命病毒出現嘅?
因為食野味,令到野生動物病毒變種,跳入人體。

引用:
原帖由 elsababa 於 2022-12-1 07:52 發表

無知就唔好出來7
又喺度用蠱惑數據想呃人。

第一,打四針嘅人口唔算多,誤差好大。
第二,近幾個月先開始多人打第三張第四針,佢哋接受死亡考驗嘅時間,同零一二針相比係短好多。
第三,多咗人打第三第四針之後,同時亦出現輝瑞神藥,李家超中招急急腳走去食,到底係特效藥嘅保護效果定係第四針嘅保護效果,不得而知!
第四,二三月一波大感染,已經清除咗好多對呢隻病毒先天易感嘅人,佢哋死嘅時候打第三四針並唔普遍,導致出現倖存者偏差。
第五,而家香港醫院一樣係比新冠病毒患者塞爆,疫苗效果強差人意!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-12-1 00:43 發表

根本病毒的毒性原理係一代不如一代, 即係病毒吸入人體後立即被人體減毒, 有打針的人因有抗體就有強的減毒作用, 冇打針的人可能因中招而死咗, 病毒跟屍體火化而不再傳播, 即係可以証明初期中招的人死亡率很高, 有抗體的人再呼出來的病毒已經係減弱, 周而復始的減毒作用就變成流感病毒.
唔係弱化而係進化,病毒需要宿主做載體先可以複製病毒,所以致死率愈低傳染性愈高,病毒繁殖愈高,呢樣反而係病毒愈來愈進化表現,而且仲會根據番唔同種族DNA去變種新型病毒(唔講真係以為實驗室整出來)

引用:
原帖由 elsababa 於 2022-12-1 07:54 發表

因為食野味,令到野生動物病毒變種,跳入人體。
鬼佬有打獵嘅習慣。

引用:
原帖由 kazaf7 於 2022-12-1 00:27 發表
係要迫人作反先識轉口風,好好問責d地方基層狗官啦
真係奇怪既屍維,美國死百幾萬人都唔使問責,中國救幾百萬人反而要問責。。。

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-12-1 01:09 發表

媚尾要付出代價的,內地老人盡快回鄉避疫吧…
什麼叫(內地老人)?內地老人已在內地。要內地的內地老人回鄉?
這應該在內地貼文呀!內地老人睇吾到鄉講貼文呀!

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-12-1 00:40 發表

唔見棺材唔流眼淚
你講緊我地黃屎?。。。

清零一直都係多撚餘。

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2022-12-1 08:09 發表
清零一直都係多撚餘。
趴住清好好多

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]