• 瀏覽: 58,402
  • 回覆: 244
+18
引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-12-1 01:48 發表

問題就嚟喇,地球好似有四十幾億年曆史,夠曬時間俾啲病毒變到好弱個喎,點解仲不斷有致命病毒出現嘅?
有人刻意制造新病毒,點防呀,大哥

引用:
原帖由 光明與黑暗 於 2022-12-1 00:54 發表

新疆意外火燭,死10個人,就要搞大佢,又話要悼念,疫情令香港和台灣死超過1萬人, 請問又有誰為他們默哀
火災係因疫情而造成次生災害,其嚴重性更甚於直接由染疫死人,呢個係人禍,明否?

支持中央一步一步來

引用:
原帖由 光明與黑暗 於 2022-12-1 00:54 發表
明白的,有人收左錢要玩嘢,要理還折曲都冇計
收乜錢?仲有外國人入到大6?一入境又管控又隔離,查你九代啦,仲點收錢啊?你估疫情前任出任入咩?

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-12-1 00:56 發表

香港好得意, 政府好做唔做, 人手短缺之下仲派條友守在殮房門口驗死屍, 自殺的人條屍驗到有新冠, 都係新冠病毒致死.
所以新冠死亡率其實好低。

引用:
原帖由 candy7510 於 2022-12-1 02:22 發表

一邊不停無止境打針, 一邊不停話死亡率好低

自相矛盾.

引用:
原帖由 96669 於 2022-12-1 01:00 發表
要多謝偉大國家前主席江澤民
江主席可能聽到各地民衆聲音,唔想再阻住國家復常,所以江主席-離開,各地即時急不及待復常,孫春蘭副總理負責抗疫主將,調子即時𨍭變,語氣已經當作感冒,咁即是長久堅持嘅清零收皮啦,唉,三年啦,中國經濟因為抗疫損失係天文數字。

引用:
原帖由 jack2015 於 2022-12-1 02:14 發表

有人刻意制造新病毒,點防呀,大哥
所以咪係囉,大陸放寬分分鐘美國即刻推嗰隻高傳染性高致病性變種過嚟,仲要屈你係中國變種。

引用:
原帖由 candy7510 於 2022-12-1 02:19 發表

火災係因疫情而造成次生災害,其嚴重性更甚於直接由染疫死人,呢個係人禍,明否?
係撚,嗰棟樓解封咗嘅啦。

引用:
原帖由 楚曉 於 2022-12-1 02:44 發表

一邊不停無止境打針, 一邊不停話死亡率好低

自相矛盾.
冇矛盾,打咗針重症少,死亡率好低,當然如果有癌症末期,打針冇作用。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-12-1 03:00 發表

江主席可能聽到各地民衆聲音,唔想再阻住國家復常,所以江主席-離開,各地即時急不及待復常,孫春蘭副總理負責抗疫主將,調子即時𨍭變,語氣已經當作感冒,咁即是長久堅持嘅清零收皮啦,唉,三年啦,中國經濟因為抗疫損失係天文數字。
如果你當人命完全唔值錢就係咯,不過呢個唔係正常人嘅做法,可能係畜牲嘅做法。
早期嗰幾隻變種死亡率係2-10%
如果唔搞封控即係中國要死幾千萬至一億人。
我當人壽保險咁計,每個人命一百萬。
即係清零政策已經幫中國慳返,幾十萬至一百萬億元。

引用:
原帖由 candy7510 於 2022-12-1 02:22 發表

唔死唔代表唔會唔生唔死。
你睇下香港,又有神藥又有疫苗,結果都係每幾個月打爆個醫療系統。

今日終於知減弱 廣州南站好多人係車站等車返鄉 原本既絕對封控變成返鄉過年 本來外出買菜都唔准突然間連傳播病毒回鄉也不怕 究竟封控政策以咩為準則?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-12-1 03:07 發表

如果你當人命完全唔值錢就係咯,不過呢個唔係正常人嘅做法,可能係畜牲嘅做法。
早期嗰幾隻變種死亡率係2-10%
如果唔搞封控即係中國要死幾千萬至一億人。
我當人壽保險咁計,每個人命一百萬。
即係清零政策已經幫中國慳返,幾十萬至一百萬億元。
香港就係因為病毒廣為傳播後,有咗免疫墻。至於死-萬人,知道大部分已經臨死時侯?百幾二百萬中招,有好多老人捱過並冇死,點解-萬個死?其中好多要人餵大小便要人幫,甚至腦退化,同死有乜分別?你估佢哋都好想再活在呢個世上?為咗-啲老弱殘而要健康嘅後生嘅陪抗疫,好公平呀?假人道主義收皮啦。

解封
開放 通關

呢次港女上三萬八

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]