• 瀏覽: 58,371
  • 回覆: 244
+18
It's time to change.

引用:
原帖由 光明與黑暗 於 2022-12-1 00:54 發表

新疆意外火燭,死10個人,就要搞大佢,又話要悼念,疫情令香港和台灣死超過1萬人, 請問又有誰為他們默哀
所以, 刁民不配有民煮豉油.

一放會唔會共赴黃泉

引用:
原帖由 光明與黑暗 於 2022-12-1 00:34 發表
其實大陸嘅封鎖措施都已經放鬆緊㗎啦, 11月頭嘅時候,已經提出咗政策嘅調整,不過啲人扮睇唔到,你問我三四月嘅時候,應唔應該封,要封, 香港同台灣就係因為乜都唔做,所以先死咗過萬人, 但係隨著病毒死亡率降低,同埋傳播能力提升,開始接近流感,我都覺得措施會慢慢放鬆。
媚尾要付出代價的,內地老人盡快回鄉避疫吧…

引用:
原帖由 自然華麗的背心 於 2022-12-1 01:08 發表
一放會唔會共赴黃泉
我們香港人是否已在黃泉

唔拿係躺平下話

引用:
原帖由 楚曉 於 2022-12-1 00:47 發表

美國死一百萬人都唔問責.
中國堅守人民生命反而要問責.

🙄🙄🙄
咁又係

假設這次放鬆啲,之後死者家屬又要問責

祖國體恤人民,一邊要控制疫情,一邊要為人民著想加快令人民生活正常,世界上只有祖國才會這樣愛民如子

引用:
原帖由 kazaf7 於 2022-12-1 00:27 發表
係要迫人作反先識轉口風,好好問責d地方基層狗官啦
中央聽取民意又被人話轉口風

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-12-1 00:56 發表

香港好得意, 政府好做唔做, 人手短缺之下仲派條友守在殮房門口驗死屍, 自殺的人條屍驗到有新冠, 都係新冠病毒致死.
唔係死唔死嘅問題,係呢隻病毒造成長期嘅超額入院人數問題。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-12-1 00:43 發表

根本病毒的毒性原理係一代不如一代, 即係病毒吸入人體後立即被人體減毒, 有打針的人因有抗體就有強的減毒作用, 冇打針的人可能因中招而死咗, 病毒跟屍體火化而不再傳播, 即係可以証明初期中招的人死亡率很高, 有抗體的人再呼出來的病毒已經係減弱, 周而復始的減毒作用就變成流感病毒.
問題就嚟喇,地球好似有四十幾億年曆史,夠曬時間俾啲病毒變到好弱個喎,點解仲不斷有致命病毒出現嘅?

引用:
原帖由 自然華麗的背心 於 2022-12-1 01:08 發表
一放會唔會共赴黃泉
實有班人死,打幾多針都係咁話,而家啲針未夠好。
另外要預咗醫院長期爆滿,我哋香港開到而家都仲係會出現呢個問題。

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-12-1 00:40 發表

唔見棺材唔流眼淚
好快到你

引用:
原帖由 faigary 於 2022-12-1 01:19 發表
唔拿係躺平下話
石家莊都試過
確診數字一上升
全部人集體請假唔返工唔返學
逼到政府要重新搞清零
當然政府亦可以借呢招賺取輿論彈藥。

向大陸黑暴低頭,無撚用。必須揪出幕後黑手,將國內反派完全消滅。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]