• 瀏覽: 59,813
  • 回覆: 361
  • 追帖: 2
+11
等佢死幾十萬人先罹

要減少疫情死亡人數,同時保證經濟的活動,從來都不是一件容易的事,疫情令香港和台灣死超過1萬人, 請問又有誰為他們默哀。

相信好快中港免檢疫通關,因為大陸已經事實上躺平,再要檢疫通關非常不合理,大陸已經取消隔離政策,輕症者自醫,咁香港人返內地就冇理由再要隔離,所以可能春節就全面復常通關。

引用:
原帖由 光明與黑暗 於 2022-12-1 08:49 發表
要減少疫情死亡人數,同時保證經濟的活動,從來都不是一件容易的事,疫情令香港和台灣死超過1萬人, 請問又有誰為他們默哀。
你咁誠心為他們默哀囉,生老病死自然規律,點解唔問非常多老人中招唔死得,死者好多住老人院?老人院等於零類醫院知無?-般老人好哋哋係唔肯入老人院㗎。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-11-30 23:46 發表
廣州市下午宣布解除全市所有新型冠狀病毒疫情防控臨時管控區,各區開始拆除封控區圍欄,廣州市民提供影片顯示,有民眾歡呼「解封喇!」在微博上,有網民發文稱「廣州打響第一槍」、「廣州變成試驗田,全面放開在望」。

呢個消息同 ...
點解講到全廣州封城,全廣州解封?
我所知一直係封個別小區喎!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-12-1 07:52 發表

有一種政策嘅靈活性,叫「跪低」。
為了面子施政,才是最大的失敗,調整是必須的

從計劃經濟到改革開放算不算跪低??

改革開發甘大的事情都可以轉,一場防疫姐,算咩

如果40年前有網絡,你肯定會話共產黨跪低,但又如何,只是口“HI",人家還是要做調整,不會因為你冷嘲熱諷,

美國沒得再煽動,全部部署又落空就真
我知道美國想積累多點民怨,再一次過爆,估計是收到風,中國要放鬆,所以才急着發動一個不成熟的笑掉牙的"白紙"

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2022-12-1 02:16 發表

你對 封樓的人去講!!

人地 會打到  你老母都唔識你!!!

抽爆

引用:
原帖由 33388 於 2022-12-1 00:31 發表
只要話有人死, 就要成個國家封關一百年?
死都要睇下點死法.....
被失蹤果D, 無啦啦死果D市民又點計?

黃畜一向知少少扮代表

習帝一個月前先上電視話「堅持清零」
轉頭你班蟻民就作反
睇怕宜家習帝都唔敢行出嚟亂咁發號施令

真的

引用:
原帖由 Marvelfans 於 2022-12-1 08:00 發表
解封啦,封嚟真係哂9氣,中咗又如何? 害經濟害民生
香港第五波死了萬幾人,你屋企人有無份?
如果無算你好彩

引用:
原帖由 dorachicken 於 2022-12-1 00:06 發表
呢啲咪叫聽人民嘅聲音囉
其實阿爺比我地更加有效率,
今次民憤兩日唔駛就即刻改善問題,

雖然把口冇認錯,
重屈埋落外國勢力身上,
但動作上就即刻體恤民意,
立即下令下面班人唔好作反亂指揮影響市民。
依件事,影響都大,
1) 証明山高王帝遠既問題,手下亂指揮。
2) 市民既不滿係會爆發。
3) 阿爺防疫上未能與時並進,同外國脫節。
4) 阿爺解決危機快狠準,但防犯危機意識很弱。
5) 阿爺果邊懂解決問題,而我地依邊水平就差得多,有錯唔認唔改,重任搬龍門。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-11-30 23:46 發表
廣州市下午宣布解除全市所有新型冠狀病毒疫情防控臨時管控區,各區開始拆除封控區圍欄,廣州市民提供影片顯示,有民眾歡呼「解封喇!」在微博上,有網民發文稱「廣州打響第一槍」、「廣州變成試驗田,全面放開在望」。

呢個消息同 ...
粵A人繼續無堂食

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-12-1 08:49 發表
相信好快中港免檢疫通關,因為大陸已經事實上躺平,再要檢疫通關非常不合理,大陸已經取消隔離政策,輕症者自醫,咁香港人返內地就冇理由再要隔離,所以可能春節就全面復常通關。
一句就睇出你咁多廢話全部都係主觀願望,發夢冇咁早。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]