• 瀏覽: 59,940
  • 回覆: 361
  • 追帖: 2
+11
人性果然係自私的。。。

引用:
原帖由 dorachicken 於 2022-12-1 00:06 發表
呢啲咪叫聽人民嘅聲音囉
政府終於屈服於人民,

大陸人民抗爭成功了!有了抗爭醒覺和經驗!

引用:
原帖由 光明與黑暗 於 2022-12-1 06:48 發表

一個負責任嘅政府,係應該要保持政策嘅靈活性,有問題就要做事
有一種政策嘅靈活性,叫「跪低」。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-11-30 23:46 發表
廣州市下午宣布解除全市所有新型冠狀病毒疫情防控臨時管控區,各區開始拆除封控區圍欄,廣州市民提供影片顯示,有民眾歡呼「解封喇!」在微博上,有網民發文稱「廣州打響第一槍」、「廣州變成試驗田,全面放開在望」。

呢個消息同 ...
乜明報唔係毫無價值嘅傳媒?

果班人,死咗D老弱家人唔好又跑出嚟喊「死人喇!」就得🥱🤷‍♂️

引用:
原帖由 smallcollector 於 2022-12-1 06:33 發表

美國死了多少人!?人命是面子問題?!?!****1
幾時死先
3年前?

現在有疫苗死亡率己經好低
死人多只是多數無打針人士中招死
笨七人多不一肯打針人多

解封啦,封嚟真係哂9氣,中咗又如何? 害經濟害民生

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-12-1 06:52 發表

點算跪低
叫整頓
糾正違法
加上20大新措施落實

引用:
原帖由 67中國 於 2022-11-30 23:55 發表
為面子而堅持清零,在人民壓力下最後咪又係要與病毒共存
尾國赤裸裸可一百多萬人就叫體面嗎?

地方擦鞋官要捉去打靶

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-12-1 07:52 發表

又5好咁講,早跪一定好過遲跪,遲跪總好過吾跪,真係想鎮壓乎

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-11-30 23:46 發表
廣州市下午宣布解除全市所有新型冠狀病毒疫情防控臨時管控區,各區開始拆除封控區圍欄,廣州市民提供影片顯示,有民眾歡呼「解封喇!」在微博上,有網民發文稱「廣州打響第一槍」、「廣州變成試驗田,全面放開在望」。

呢個消息同 ...
黃媒黑記又亂作「民眾歡呼」

今日解封明日再封,年頭都封過幾次了,一年封十次八次是常態!
反覆封完再封做生意既賺埋唔知夠唔夠交租!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]