• 瀏覽: 3,189
  • 回覆: 12
台灣中央流行疫情指揮中心今(28日)宣布,新冠疫情趨緩,經評估後決定從周四(12月1日)起適度放寬戴口罩等防疫措施。室外空間、室外場所,取消佩戴口罩之規定。惟歲末、跨年大型室外活動之口罩規定,將視乎近期疫情變化再作決定。

台灣人好快全部死光光,到時不費一兵一卒就可以收復台灣,正!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/兩岸/article/20221128/s00004/1669622211404/台灣周四起解除戶外口罩令-下月10日起取消入境人數限制

原來跌到只得15000宗,呆灣已經開心到唔使帶罩。
咁之前呆島有幾多人感染,可想而知。

全世界係得香港咁on9仲有口罩令。

台灣一直隱瞞,數據一d都唔凖用校正回歸方法日日改之前的數據。搞到唔清唔楚咁叫d點知真實事情吖。

引用:
原帖由 candy7510 於 2022-11-30 19:13 發表
唔洗羨慕佢哋共赴黃泉

灣灣祟美玩共存日日開心睇世界盃,咱們要清零做個乖寶寶 絕不學洋鬼子落入圈套

引用:
原帖由 理+誠 於 2022-11-30 19:12 發表
15000可能已扣減

民退黨大勢已去,在這黃昏時期解封,成功就叫迴光反照走得好睇D,衰咗這個地雷就由下屆政府負責,總不會幫國民黨舖好條路吧...

引用:
原帖由 理+誠 於 2022-11-30 19:12 發表
上星期26/11, 有病唔可以投票
隔幾日就口罩唔使帶

引用:
原帖由 candy7510 於 2022-11-30 18:13 發表
清零L仲要人戴口罩

香港唔知仲要戴到幾時

引用:
原帖由 malimasa 於 2022-11-30 18:15 發表
台灣一直隱瞞,數據一d都唔凖用校正回歸方法日日改之前的數據。搞到唔清唔楚咁叫d點知真實事情吖。
現在己不再校正回歸
直情不理感染幾多
隱不隱瞞不大問題
一早大量人感染
又0+7
現在取消口罩令
一早上哂岸復常
根本由頭到尾無清零咁麻煩
最多又叫人打針

引用:
原帖由 理+誠 於 2022-11-30 18:12 發表
感染一定多過中國
呆灣一早受一大劫
又無玩清零
事實又無死許多人
跟其他國家病毒共存
理得佢感染狂升
提早大流行病

主題標籤 #口罩
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]