• 瀏覽: 3,999
  • 回覆: 26
+10
過去的周末,內地多地都有人自發集會,悼念新疆烏魯木齊火災死難者,並對嚴厲的防疫政策表達不滿。周二(29日)晚間,廣東廣州市海珠區再傳因防疫

有多條【影片】可以看到上面大陸戰況非常慘烈
同3年前香港社會運動差不多嗎???

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/841960/反封控示威-廣州海珠區傳爆激烈衝突-警方小巷投擲催淚彈

引用:
原帖由 冰涼刺眼的電視 於 2022-11-30 15:33 發表
過去的周末,內地多地都有人自發集會,悼念新疆烏魯木齊火災死難者,並對嚴厲的防疫政策表達不滿。周二(29日)晚間,廣東廣州市海珠區再傳因防疫

...
開始失控了...

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2022-11-30 15:34 發表

開始失控了...
社會運動又黎過???
唔係掛???
唉!

引用:
原帖由 冰涼刺眼的電視 於 2022-11-30 15:33 發表

...
其實樓主有無睇過條片
你見到啲乜 ?

早前有新聞分析,最不滿封控倒不是原住民,反而係所謂外江佬,因唔走得又無工開

係咪收左美國佬錢

引用:
原帖由 冰涼刺眼的電視 於 2022-11-30 15:38 發表

社會運動又黎過???
唔係掛???
唉!
今次係內地了....老實講大陸如果多人作反出軍警都無用架...因為人太多...所以政府要好小心處理先得...

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2022-11-30 15:49 發表
早前有新聞分析,最不滿封控倒不是原住民,反而係所謂外江佬,因唔走得又無工開
當然唔係啦,連原住民都係,
因為出唔到街所以發曬脾氣呀??

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2022-11-30 15:52 發表

今次係內地了....老實講大陸如果多人作反出軍警都無用架...因為人太多...所以政府要好小心處理先得...
當然不是,
因為只要習大大一聲下令出解放軍就即時無事平靜返曬吧。

催淚彈都要出埋

全世界傳媒都報導?

不過我上香討, 知道又係假新聞了

應有好多港甴上去搞事!😑

提示: 違規內容已被屏蔽
冇晒火了~天氣凍 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]