• 瀏覽: 44,669
  • 回覆: 202
+8
引用:
原帖由 奇異果博士 於 2022-11-30 14:24 發表

咁到時連國旗都冇得用喎😆

https://www.hk01.com/即時中國/816133/英女王逝世-中國工廠湧入大量訂單-一周至少趕製50萬面英國國旗
到時, 蠅國要搵契哥美國佬幫手, 抺走國旗上的顏色了...

蠅國核電得啖笑...

一個世界級嘅名醫,一個病入膏肓嘅病人...

病人: 我賠翻錢俾你,以後唔准你再醫我!

蠅國佬跟足合約條款賠償就是了, 唔好詐傻扮懵玩什麼制裁充公呃飯食啊...

引用:
原帖由 LYT-C 於 2022-11-30 14:57 發表
一個世界級嘅名醫,一個病入膏肓嘅病人...

病人: 我賠翻錢俾你,以後唔准你再醫我!
病人想安樂死???

可能想搵印度幫手🤔

禁用華為已經損失近二百億,英國咁窮仲要玩嘢攞黎死

既然咁敵視中國,不如連生意都吾好做,吾好買中國貨,大家都開心!

係咪要全面禁運?

引用:
原帖由 chimaylam 於 2022-11-30 14:58 發表

病人想安樂死???
有藥唔食,政治行先,將會死得好慘!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-30 12:27 發表
英國商業、能源和工業戰略部(BEIS)11月29日發表聲明稱,英國政府正在讓中廣核集團退出核電項目塞茲韋爾C(Sizewell C)。中國駐英國大使館表示,

其實過期歷史文件點解要賠錢?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-30 12:27 發表
英國商業、能源和工業戰略部(BEIS)11月29日發表聲明稱,英國政府正在讓中廣核集團退出核電項目塞茲韋爾C(Sizewell C)。中國駐英國大使館表示,

所以話,西方既所謂合約精神,隨時都可以改
要睇揸旗既人心情

幾時退回博物館啲賊贓?

引用:
原帖由 supremeabc 於 2022-11-30 14:01 發表

冇咗英女皇今次一定成功了 !
當年歐盟都出過唔少力的,一獨立就等於脫歐,再申請入歐盟要等好耐,就好似烏克蘭咁...不過現在英國已經脫歐,蘇格蘭申請加入歐盟至少沒有英國反對,相信會容易好多

引用:
原帖由 gcbd90cd03670 於 2022-11-30 12:37 發表

明年全力支持蘇格蘭獨立~~~大英帝國
威爾斯都獨立埋。

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-11-30 13:22 發表
中國可以中標 一定係有吸引力
至少英國要將中資逼退 除了要俾分手費之外
未來核電項目造價必定會上升

老實講 對於中廣核黎講 呢個項目固然係重要
但係就算無左 亦唔代表有好大損失

中國而家核能佔比大約5% 已經公佈去到2030 要升到10%
所以 中國境內項目 就已經夠佢地忙

source:
https://udn.com/news/story/7333/6613746
同埋唔建核電站,又唔同俄羅斯買石油。損失似佢吔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]