• 瀏覽: 44,681
  • 回覆: 202
+8
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-11-30 13:57 發表

中廣核擁有世界最先進核發電技術喎
到下家荘時又可以再引入過.WIN WIN WIN 3贏

E家英磅咁低好唔抵

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-30 12:27 發表
英國商業、能源和工業戰略部(BEIS)11月29日發表聲明稱,英國政府正在讓中廣核集團退出核電項目塞茲韋爾C(Sizewell C)。中國駐英國大使館表示,

佢就係因為想繼續對中國事務說三道四, 所以先唔想中國企業去佢國家搵食, 怕中國企業會報復

鬼佬一貫作風,對自己有著數就堅持合約精神,無利益就合約即廢紙。

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2022-11-30 13:44 發表

條印度首相唔知係有意定無意
但幾肯定佢會玩尻死英國
多數國家都只係做下樣反華,佢就真係下功夫去反華
印度人做英國首相,將令印度比英國更強大。是容易的任務吧。

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2022-11-30 13:42 發表
中廣核退出,喺英國政府損失,建造費唔知要超幾多先埋到尾
英國取消全部核電項目!

英國重成日提咩聯合聲明 
簽9晒合約都反口 lor 

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-30 12:27 發表
英國商業、能源和工業戰略部(BEIS)11月29日發表聲明稱,英國政府正在讓中廣核集團退出核電項目塞茲韋爾C(Sizewell C)。中國駐英國大使館表示,

🤔法國人心念…中國走左…咁味得返我一個人工作?想做死我?

中國咩都唔洗做就有錢收走人…

我就要比英國點工作?

引用:
原帖由 sng850 於 2022-11-30 14:34 發表

英國取消全部核電項目!
引用:
2016年,中廣核與法國電力集團以及英國政府簽署一攬子協議,計劃新建三座位於英國境內的核電站原文網址: 英國將付9.4億元 換取中廣核退出核電項目
原本由英法中合資興建, 踢走中廣核後, 我理解喺由英法兩國繼續承建

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2022-11-30 14:36 發表

🤔法國人心念…中國走左…咁味得返我一個人工作?想做死我?

中國咩都唔洗做就有錢收走人…

我就要比英國點工作?
🤔之後英國首相話找到印度人幫手….

加埋印度一齊玩….

法國人再心念….今鋪爆硬了🌋😱

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-11-30 12:56 發表
所謂合約精神, 到頭嚟又係笑L死人.
損失係邊個,關人L事

引用:
原帖由 ~!!~ 於 2022-11-30 12:40 發表

白人從來無改變過
幾百年咯喎,小朋友嘅潛意識普世價值

引用:

自已吾合作,它威脅其他國家都吾好同中國合作,英狗係甘

先減少留英學生數目,英國好多學校寄宿家庭都係靠中國人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]