• 瀏覽: 44,679
  • 回覆: 202
+8
引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-11-30 12:40 發表

Scotland is not England
黃絲應該上街遊行支持

引用:
原帖由 batboy27 於 2022-11-30 13:17 發表

大陰帝國D 3G4G唔知幾時先拆完
拖到 2027

索性斷交吧!🤗

中廣核退出,喺英國政府損失,建造費唔知要超幾多先埋到尾

中國最好取消晒同英國所有嘅合作,費撚事睬佢

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-11-30 12:40 發表

Scotland is not England
要倫敦批准 ,即不容再公投。。。

英國是否不想發展核電,如果安全措施做足,由那個國家企業承造應該不是問題,希望佢揾到更加合適而收費又合理的公司啦

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-30 12:27 發表
英國商業、能源和工業戰略部(BEIS)11月29日發表聲明稱,英國政府正在讓中廣核集團退出核電項目塞茲韋爾C(Sizewell C)。中國駐英國大使館表示,

條印度首相唔知係有意定無意
但幾肯定佢會玩尻死英國
多數國家都只係做下樣反華,佢就真係下功夫去反華

有比錢都好過沒收 

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2022-11-30 12:59 發表

若然被中國操控國家核電能源,那將是一個巨大的國家安全危機。
係lor......香港快d雞晒外國9官

被外國操控國家審判權,那將是一個巨大的國家安全危機

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2022-11-30 12:59 發表

若然被中國操控國家核電能源,那將是一個巨大的國家安全危機。
俾美國駐軍好安全?因為無咗自主權所以安全?

引用:
原帖由 townace177 於 2022-11-30 13:42 發表
中國最好取消晒同英國所有嘅合作,費撚事睬佢
英國應該跟合約賠+大陸攞返晒大陸既專利技術野
9.4億......合約係咪呢個數???

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2022-11-30 13:44 發表

條印度首相唔知係有意定無意
但幾肯定佢會玩尻死英國
多數國家都只係做下樣反華,佢就真係下功夫去反華
報祖先被辱之仇。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]