• 瀏覽: 44,922
  • 回覆: 202
+8
引用:
原帖由 風起雲湧浪 於 2022-11-30 20:57 發表

原本個新核電計劃
就是中法合作項目
中國退出
法國獨自完成佢囉
最近同法國都反反地面, 隨時連法國都退出. 到時可能搵美國, 然後又被美國獅子開大口!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-11-30 12:35 發表
英國幾時退晒係中國嘅貿易
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy
陸商務部:英國去年在華新設企業數位列歐洲第一

唔駛妄想喇!!

引用:
原帖由 siutatbo 於 2022-11-30 22:10 發表

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=30883467&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
陸商務部:英國去年在華新設企業數位列歐洲第一

唔駛妄想喇!!
無骨氣……

叫不列顛學下打字,9.4佢地打小左兩個"0"同埋錯誤打左一"."同埋叫佢地睇下日曆

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2022-11-30 12:59 發表

若然被中國操控國家核電能源,那將是一個巨大的國家安全危機。
求其係街丟低隻USB手指就可以令核反應堆過熱啦。唔信?美國就係咁做成功入侵伊朗核電廠電腦,差小小就令核電廠爆炸。

強搶民產都得

香港成中有隻褲號晚晚訓吾着 因為佢系高價時買起半個蠅國  人地一句國家安全可以充公佢所有資產 死味😂😂😂
做曱甴王咁易咩

迫退中資,下一步引入印度資金

即係話呢家無合約精神,欠英國銀行錢咁唔駛還啦。

建議中方取消聯合聲明,香港用一國一制。

賠錢啦

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-30 12:27 發表
英國商業、能源和工業戰略部(BEIS)11月29日發表聲明稱,英國政府正在讓中廣核集團退出核電項目塞茲韋爾C(Sizewell C)。中國駐英國大使館表示,

HSBC 總部,係時候離開英國了。

香港獅子銀行,點算。。。離不開中國呀。🤭

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-11-30 19:29 發表

德國朝完聖就取消中國收購晶片廠,話德國不天真喎, 點睇?
交比印度!另一個近似中國市埸,

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 30-11-2022 13:02 發表

一圖足夠解釋西方人的心理,有色人種要努力反抗,不要容許這種事情再次發生。
什麼叫做有色人種?
原來白色唔係顏色的一種?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]