• 瀏覽: 16,779
  • 回覆: 36
+3
引用:
原帖由 直線國國王 於 2022-12-3 19:19 發表

師兄,肥佬請本地大律師梁家傑作代表,就可解決你的疑慮?
本地專業人士帶頭破壞國安法還少嗎?楊岳橋,吳藹儀……
國安法 的代表人,審訊人,要有愛國立場先。
外國勢力的傀儡,不可參與國安事務

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2022-12-3 21:51 發表

x2

戴耀庭是律師,竟然公開呼籲市民違法;律師所講的「專業操守」只是掛在門口的招牌

即使是本地律師,一樣可以洩露案件機密給外國

國安法只能用指定律師辯護
咁其實一開始一刀切大陸審就已經解決全部問題

真唔明中央點解咁白痴,明知港官靠不住仍然堅持搞港式審訊

引用:
原帖由 泉船 於 2022-12-4 04:36 發表

國安法 的代表人,審訊人,要有愛國立場先。
外國勢力的傀儡,不可參與國安事務
所以說嘛,現在吵肥佬的外國律師代表沒香港執照根本是搞錯方面。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2022-12-4 11:17 發表

所以說嘛,現在吵肥佬的外國律師代表沒香港執照根本是搞錯方面。
美國國安容納了別國者?大家心知肚明

引用:
原帖由 sclee1209 於 2022-12-2 16:26 發表

睇黎你都係認為中央讓子彈飛盡,引蛇出洞點論係正確
我最後一次更正你的錯誤認知
黑暴真正橫行,第一大事2019年7月,元朗白衣人事件
再黎2019年8月太子站事件
2019年9月林鄭正式宣布撤回反修例
接著黑暴唔賣帳,五大訴求開始每逢假日出黎打砸燒
正式進入無政府狀態
10月國慶,林鄭上京面見習主席,當面講為官避事平生恥
你係咪以為中央一直就手旁觀讓子彈飛?
10月國慶後中共開 ...
承教!

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-12-5 08:56 發表

承教!
抱歉
樓上的評論,我也有點過頭
黑暴期間,有人死亡,有人受傷,財產損失不計其數
如果你或你的家人係受害者
點講都唔應該用"精彩絕倫"或引蛇出洞
何況點睇阿爺都唔會放任等子彈亂飛
打個比喻,香港就算有幾多人唔聽話,始終都係中國領土地方
放任班暴徒放火燒自己間屋,燒到七七八八
引你班暴徒總動員,至出黎慢慢拉人,合理嗎?
之前傳得沸沸揚揚話中國封控及經濟放緩
其實係下大棋,傳到中國好似係度為左對抗歐美,玩緊陰謀論
官媒出黎闢謠,絕無此事,要大家唔好再造謠
事實上,邊有人玩權謀玩到用傷害自己經濟作為工具?
損人不利己的事,只有美國至做得出黎

引用:
原帖由 sclee1209 於 2022-12-5 18:29 發表

抱歉
樓上的評論,我也有點過頭
黑暴期間,有人死亡,有人受傷,財產損失不計其數
如果你或你的家人係受害者
點講都唔應該用"精彩絕倫"或引蛇出洞
何況點睇阿爺都唔會放任等子彈亂飛
打個比喻,香港就算有幾多人唔聽話,始終都係中國領土地方
放任班暴徒放火燒自己間屋,燒到七七八八
引你班暴徒總動員,至出黎慢慢拉人,合理嗎?
之前傳得沸沸揚揚話中國封控及經濟放緩
其實係下大棋,傳到中 ...
我們的家族逃不過被撕裂的命運, 當然係受害者之一。
剛大學畢業的一輩逃不了洗腦工程的毒害, 可能跟我們到老死也不再相往還

當時幸得在本版的討論, 去支持我們理性地行下去, 但內心是非常怨恨政府的!
當漢奸空群而出, 急於現形時, 港警不斷地捱打, 政府不斷地妥協, 攪得我們恨鐡不成剛!
已知道中央是要出手的時候! 當宣布港區國安法出爐, 弄得黃人雞飛狗跳, 紛紛收聲, 拉的拉, 逃的逃.........
我們看得非開心, 拍案驚奇, 不禁讚嘆中央的精彩回絕!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]